Министърът на отбраната Тодор Тагарев следва да подаде оставка моментално

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев следва да подаде оставка моментално
Коментари Харесай

И вчера Тагарев да бе подал оставка, пак е късно за Нинова

Министърът на защитата Тодор Тагарев следва да подаде оставка мигновено заради случая с военния дрон, паднал край село Тюленово. Това мнение изрази в коридорите на така наречен Партиен дом, употребен краткотрайно и за постройка на Народното събрание, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Да, би трябвало да се тормозим. И това удостоверява нашия апел от началото на войната, че би трябвало да се търси кротичък излаз. Конкретно за това, което видяхме - тотална липса на страна. Не може от нощес вечерта до през днешния ден сутринта да не се реагира, тъй като не можело да се реагира в тъмната част на денонощието. Това е неуместно ", остра бе Нинова.

Соцлидерът бе сериозен още: " Видяхте по какъв начин се обезврежда това оборудване - с димящ над него служител на реда, с различен, който върху него пада по камъните по потник и го пипа дали мърда. Това е еманация за какво би трябвало да се изиска оставката на Тагарев. И през вчерашния ден да му се изиска, отново е късно. "

По думите на Нинова митингите на зърнари и други земеделци заради рухването на възбраната за вноса на зърнени култури от Украйна, има капацитет да смъкна кабинета.

" Имаме комплициран модел на земеделие, комплициран баланс на системата. От години ние от Българска социалистическа партия настояваме по-голяма част от дотациите да се вземат от зърнопроизводителите и да се дадат на месо и зелечукопроизводстово ", акцентира Корнелия Нинова.

И даде образец - Полша се трансформирала от най-големия покровител в най-големия съперник на Украйна, най-малко що се отнася до вноса на украинско зърно.

И още - за обстановката в агросектора е отговорен персонално водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" Докато беше министър председател Борисов раздаде 30 милиарда лв. дотации на огромните зърнопроизводители. Той сътвори огромните играчи в бранша, той ги хранеше през тези години ", сериозна бе още тя.

С декларация от трибуната на Народното събрание стартира Българска социалистическа партия днешния ден.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова първо се възмути от мъжа по потник и със запалена цигара, който е огледал дрона с бомба край Тюленово.

Това е едно към едно с еманацията на безсилието и на хаоса, който царува в страната. Цяла нощ нито една институция не реагира, възмутена е Нинова, който прочете декларация от парламентарната естрада.

По думите и министърът на защитата Тодор Тагарев е нездравословен за националната сигурност на България. Тя предизвести, че в най-скоро време дроновете няма единствено да се плицикат в Черно море, а най-после ще се ударят в действителни хора и действителни здания.

По отношение на земеделските производители в страната, Нинова уточни, че земеделският бранш има съображение да стачкува. Политиката в бранш Земеделие е тотално сбъркана, оцени Нинова, като съгласно нея от ден на ден пари отиват за дотации в зърнопроизводството. Тя подсети и позицията на Българска социалистическа партия, която гласи, че пари би трябвало да се разпределят към производството на плодове, зеленчуци, мляко и месо. Протестите на пчеларите, овощарите и производителите на мед са основателни. Основателни са и митингите на зърнопроизводителите, тъй като е свалена възбраната за импорт на украинско зърно. Нинова прикани на фона на приказките за повишен надзор, да се види какво се случва по граничните пункове - не се ревизира вноса от Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР