Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще бъде изслушан от народните

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще бъде изслушан от народните
Коментари Харесай

Депутатите изслушват министър Тагарев за помощта за Украйна

Министърът на защитата Тодор Тагарев ще бъде изслушан от националните представители в Народното събрание по отношение на декларираното от него включване на България в европейската самодейност за обезпечаване на 1 милион муниции и снаряди за Украйна, както и декларираната подготвеност на България да приготвя военни медици и санитари в помощ на Украйна. 

Вносители на втората точка от дневния ред за чуването са военния министър са Борислав Гуцанов и група народни представители от Българска социалистическа партия. Изслушването на Тагарев е втора в работата на Народното събрание за през днешния ден.

Припомняме, че на предходната седмица Тагарев заяви, че България подготвя втори транш военна помощ за Украйна, който по размер е съпоставим с първия пакет по решението на Народното събрание от 9 декември предходната година . На 23 юни Министерски съвет одобри предложението на Тагарев. На този декор президентът Румен Радев все така поддържа тезата, че България не трябва да изпраща военна помощ на Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР