Министърът на отбраната Тодор Тагарев каза, че има предпоставки за

...
Министърът на отбраната Тодор Тагарев каза, че има предпоставки за
Коментари Харесай

Руски кораби шетат в Черно море. Има предпоставки за инциденти, каза министърът на отбраната

Министърът на защитата Тодор Тагарев сподели, че има предпоставки за произшествия с съветски кораби в Черно море.

„ Руски кораби шетат из нашата изключителна икономическа зона, подхващат провокативни и силови дейности по отношение на търговски кораби на други страни. Всичко това носи опасности за нашата сигурност ", разяснява той в отговор на въпрос за сигурността в Черно море.

Тагарев добави, че към момента важи известието за обучение на Руския Черноморски флот в българската икономическа зона. Русия така наречен учения в изключителната икономическа зона на България (ИИЗ) в Черно море.

" Няма такова обучение, това е просто мотив, който Русия употребява, и видимо провеждайки обучение, тя се пробва да блокира износа на украинско зърно ", сподели още министърът и означи, че това пречи и за осъществяване на българските ползи, в това число стопански.

През юли патрулният транспортен съд на Черноморския флот " Василий Биков " по плаващия под флага на Палау транспортен съд " Сукру Окан ". Преди това плавателният съд не е дал отговор на настояването да спре за ревизия. Това се случи.

" Гарантираме нашата лична сигурност, когато оказваме помощ на Украйна ", сподели още Тагарев пред публицисти в петък. Той взе участие в Годишната конференция на министъра на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на България, която се организира в резиденция „ Бояна “. " Дори минимално да помогнем на Украйна, това си коства ", добави военният министър.

Парламентът реши по-рано тази седмица България да даде, която включва неизправни зенитно-управляеми ракети за зенитен комплекс С-300 и муниции за автоматизирано стрелково оръжие c диаметър 5.56x45 мм.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР