Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с извънредния и

...
Министърът на отбраната Стефан Янев се срещна с извънредния и
Коментари Харесай

Стефан Янев обсъди предизвикателствата пред сигурността в региона с посланика на Италия

Министърът на защитата Стефан Янев се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Италианската република Н. Пр. Джузепина Дзара. Двамата разискаха опциите за развиване на двустранните връзки в региона на защитата. Коментирани бяха вероятностите за развиване на военно-техническото съдействие и съответни стъпки и направления на взаимоотношение, оповестиха от пресцентъра на МО.

Министър Стефан Янев и Н.Пр. Джузепина Дзара дискутираха също настоящи тематики и въпроси, свързани с провокациите пред сигурността в района. Беше разисквано и изказването на държавното управление на Република България от през вчерашния ден, като и двете страни изрично поддържаха единството на НАТО и напъните за подсилване на сигурността на Източния фланг на Алианса.

Беше очебийно, че дружно с дипломатическите старания България, като виновен член на НАТО, има своя визия за съответните измерения за приноса си към Алианса в района.

Министър Янев посочи основното значение на реализирането на плановете за рационализация и открои два целта на управлението на МО в това отношение - модернизиране на българските въоръжените сили като цяло и полагане на старания, ориентирани към пускане на плана на Сухопътните войски за придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР