Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников се обърна емоционално

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников се обърна емоционално
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на Украйна с емоционално обръщение към народа си

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников се обърна прочувствено към народа си с оптимистична прогноза за края на съветската инвазия, видя Plovdiv24.bg. След три героични седмици за украинския народ, Резников предизвести и съветския народ с думите: " в случай че в този момент желаят да ви активизират принудително в съветската войска бягайте, крийте се, само че не отивайте на фронта ".

Ето и целият текст на неговото послание: 

" Скъпи украинци,

Третата седмица на героична ни защита против пълномащабна съветска инвазия е към своя край.

Ситуацията остава сложна. Особено на юг и изток. Но нашите бранители все по-често минават в контраатаки в разнообразни сектори на фронта - от Киев и Миколайив до Луганск.

Горящите противников хеликоптери в Чернобаевка в Херсонска област са единствено проява на това, което се случва с войските на окупатора.

В над 200 градове и села на Русия към този момент погребват унищожени на нашата земя нашественици. Броят им ще нараства всеки ден.

Кремъл към този момент не може да крие обстоятелството, че подразделенията на съветските въздушно-десантни войски претърпяха опустошителни загуби. Някои подразделения от Кострома, Камишин, Улан-Уде и други райони към този момент групово щурмуват пъкъла.

Натам ще се насочи и морската пехота от Тихоокеанския флот, която незабавно приготвят за пердах. Защото силите на нашествениците са подкопани от ефикасните дейности на нашата войска. Ще посрещнем и тези.

Агресорът продължава да прави военни закононарушения против цивилни. За 20 дни е доказана гибелта на 103 украински деца, убити от съветските нашественици. Руснаците унищожиха и повредиха над 400 учебни заведения, над 100 украински лечебни заведения и хиляди домове.

Срещу Мариупол се прави същински акт на геноцид. Това е държавен тероризъм от страна на Русия. Той не може да бъде оневинен с нищо, това е безумство на побеснели фанатици.

Ще отмъстим за всеки наш жител. Всички нарушители ще бъдат осъдени. Няколко съветски генерали към този момент са унищожени. Ще пристигна време и за другите. Правим всичко това да се случи.

През тези дни работим непрекъснато на равнище НАТО, Европейски Съюз и двустранно равнище, с цел да укрепим нашата защита. Трудно е да назова министър на защитата на страна сътрудник, с който да не съм разговарял през последните дни по телефона, или посредством видеовръзка. Светът в действителност се промени. Пресечен е рубиконът. Сега свободният свят е насочен към Украйна. И ние вършим всичко, с цел да почувства това нашата войска и нашият народ.

Ние се разбрахме да не оповестяваме съответни резултати. Искам единствено да кажа - има позитивни вести. Първи ги научава врагът – на фронта от нашите военни.

Обръщам се и към тези жители на Русия, изключително към публични персони, които ненадейно " прозряха “. На вас не ви се желае да се асоциирате с канибалския режим, който ви устройваше, само че в този момент скъса веригата. Разбирам.

Днес обаче се навършват тъкмо 8 години от военното закононарушение - имитацията на " референдум ", което Кремъл извърши в Крим. Войната не продължава 20 дни. А повече от 8 години. Вие може да сте не запомнили за това, само че ние помним всичко.

Нито един украинец към този момент няма да повярва на вашите думи. Никога. Никой няма да повярва, че " не сте знаели " или че " са ви измамили ". Нито един.

" Прозренията “ не са задоволителни. Ако желаете да смекчите виновността си, е належащо интензивно разкайване. Така гласи законът. Действайте!

Активна опозиция против военната случка, и не с постове от турски или израелски хотел, а по улиците на съветските градове - това е метод да измененията мястото си в листата на военнопрестъпниците. Не имитирайте! Действайте!

Обръщам се настрана към жителите на ОРДЛО и Крим със Севастопол.

Ние продължаваме да ви считаме за жители на Украйна. Тези, които не са станали колаборационисти и не са направили закононарушения, са в цялостна сигурност.

Ако в този момент желаят да ви активизират принудително в съветската войска, направете всичко допустимо да не отивате на фронта. Бягайте, крийте се!

Ако не съумеете да се скриете, потърсете метод неотложно да преминете на страната на украинската войска. Ще спасите живота си. Това е главното. С останалото ще се заемем по-късно.

За тези, които предадоха клетвата си през 2014 година, посланието е следното.

Вие извършихте закононарушение против Украйна, против украинския народ. Вие знаете по-добре от всеки, че руснаците се отнасят с вас като с евентуални предатели. Затова ви изпращат в най-опасните точки. Вашият живот не коства нищо за тях.

Вие виждате ли, че Русия неизбежно ще загуби тази война. Ако желаете да живеете, бягайте! Или се предайте в плен!

Ако се предадете в плен дружно с техниката, в случай че предоставите значима информация или помогнете за залавянето на съветски офицери, това ще бъде взето поради при изправянето ви пред съда като доста смекчаващо виновността събитие. Ще спасите живота си, ще излежите присъдата си, и ще получите късмет да започнете всичко изначало в мир. Само не се бавете!

Накрая - още веднъж до всички украинци.

Приятели, ние сме мощ!

Всеки ден украинският народ показва несломима воля за победа. Това е времето на същинските герои.

Предстоят още доста провокации. Врагът ще ни нарани, ще унищожи част от това, което обичаме. Но всеки ден ние вършим крачка към унищожаването на този зложелател и да живеем свободно. Както са мечтали доста генерации украинци, които са се борили за това.

Днес е време на тествания за нашите генерации. И ние ги прекосяваме доста почтено!

Държим строя!

Слава на Украйна! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР