Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников назова пет принципа,

...
Министърът на отбраната на Украйна Олексий Резников назова пет принципа,
Коментари Харесай

Нов план в 5 стъпки за мир в Черно море

Министърът на защитата на Украйна Олексий Резников назова пет правилото, въз основа на които съгласно него би трябвало да се вземат решения за гарантиране на мира, сигурността, просперитета и развиването на Черноморския район. Разников взе участие на конференцията за сигурността в Черно море, която се състоя в Букурещ.

Той очерта тези правила на формалната си страница във Фейсбук:
1. Светът би трябвало да промени отношението си към експанзията. Забавената реакция при експлоадиране на война не работи, както е потвърдено неведнъж. „ Не провокирайте “ не работи. руснаците не се нуждаят от провокации, с цел да стартират война. “

Свободният свят би трябвало да има стратегическа самодейност и да е подготвен да работи бързо и превантивно. Това е значима смяна в съзнанието, а не всички са психически подготвени. Без тази подготвеност няма да има политическа воля и верни решения. Но този метод ще бъде най-хубавият отрезвяващ фактор за всеки агресор.

2. В света би трябвало да има система от гаранции, която да не разрешава на никого да взема решение каквото и да било със мощ. В Черноморския район няма опция на НАТО, Украйна би трябвало да се причисли към алианса допустимо най-скоро, тъй като забавянето усилва рисковете. „ Ние доказахме способността си да укрепим Алианса и предприехме публични стъпки, като подадохме молба за участие. “

3. Крим би трябвало да бъде върнат на Украйна. Според Резников „ всевъзможни модели или диалози за сигурността в района, които не включват освобождението на Крим от съветската окупация, са илюзии. „ Трябва да се сбогуваме с тези илюзии. Не бива да се заблуждаваме, че има и други благоприятни условия. Такива не съществуват. “ Затова в подтекста на Черноморския район има единствено една вероятност – по какъв начин да бъде освободен Крим и въпросът е от общ интерес.

4. Русия би трябвало да се трансформира в демократична федерация. „ Тезата на някои сътрудници, че Москва би трябвало да взе участие във всички значими каузи на района, се разрушава на пух и прахуляк от действителността. Със настоящия терористичен режим, който се храни с имперски фантомни болки, всевъзможни съглашения са невъзможни. “

Министърът изброява и стъпките, които съгласно него Русия би трябвало да предприеме по този път: денацификация, екстрадиция на нарушителите, отплата за нанесените вреди. „ В противоположен случай не може да й се има доверие. “ Трябва да има обща позиция, в това число система от мощни наказания, които да подсигуряват, че без същинска демократична федерация, Русия няма да може да възвърне връзките си с цивилизования свят.

5. Военна победа на Украйна през 2023 година „ Време. Правилното лекарство, приложено в несъответствуващото време и прекомерно късно, може да не подейства. Отлагането или „ замразяването “ на войната е срещу ползите на района. Регионът ще загуби инерция, до момента в който други се развиват. Ето за какво е в полза на всички да се реализира пробив на бойното поле през 2023 година За задачата Украйна се нуждае от бърза и задоволителна поддръжка. “

За да надградим тези позиции, има редица напълно съответни стъпки, които сега обсъждаме с нашите сътрудници, приготвяме за осъществяване или към този момент изпълняваме. Черно и Азовско море ще бъдат пространство на мира, а Крим ще се завърне вкъщи. Правим всичко допустимо, с цел да приближим този миг, приключва поста си Олексий Резников.

Украинските управляващи нееднократно са заявявали, че войната, разгърната от Русия, може да бъде дефинитивно прекъсната единствено в случай че бъдат освободени всички завзети от Москва територии, виновниците за закононарушенията им бъдат осъдени и им бъдат изплатени обезщетения.

Русия не е дефинирала публично точните цели на военните си дейности и изискванията за реализиране на мир, само че нейни представители неведнъж са посочвали измежду тях „ демилитаризацията и денационализацията “ на Украйна, признаването от страна на Киев на анексирането на украински територии и отвод на Украйна да се причисли към НАТО.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР