Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че войната

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че войната
Коментари Харесай

Лойд Остин: Войната в Украйна вече е отслабила военния потенциал на Русия

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи, че войната в Украйна към този момент е отслабила военния капацитет на Русия, оповестиха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

След среща със съдружници и сътрудници в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия Остин съобщи, че откогато Русия е почнала нашествието, сухопътните ѝ сили са понесли " много обилни " загуби, изгубили са и доста техника и към този момент са употребявали доста точно управляеми муниции.

Той съобщи, че " в действителност във връзка с военния капацитет те са по-слаби, в сравнение с първоначално, и ще им бъде мъчно да възстановят част от този си капацитет, до момента в който не престават военните дейности заради глобите и комерсиалните ограничавания, които им бяха наложени ".

Искаме да сме сигурни, още веднъж, че те нямат същия тип дарба да тероризират съседите си, каквато видяхме при започване на този спор ", сподели Остин.

Министърът разкритикува предизвестието на съветския външен министър Сергей Лавров, че опасността от нуклеарен спор " не трябва да се подценява ".

Остин съобщи, че " не е потребно и е рисково " да се насочат нападателни закани и " да се спекулира с потреблението на нуклеарни оръжия ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР