Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин проведе рядък телефонен

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин проведе рядък телефонен
Коментари Харесай

Военните министри на САЩ и Русия с рядък разговор на фона на напрежението около Украйна

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин организира необичаен телефонен диалог с съветския си сътрудник Сергей Шойгу във връзка с идните договаряния сред двете страни в Женева по отношение на скупчването на военни сили на Москва наоколо до границата с Украйна. Това заяви Пентагонът, осведоми " Франс прес ".

Говорителят на Пентагона Джон Кърби посочи, че двамата са разискали " понижаване на риска покрай границите на Украйна " на фона на продължаващите терзания в Съединени американски щати и Западна Европа, че руснаците могат да нахлуят в прозападната си съседка.

Москва струпа десетки хиляди бойци на украинската граница, а Кремъл даде да се разбере, че желае гаранции, че Киев няма да бъде поканен да се причисли към западния боен алианс НАТО.

Съединени американски щати и съдружниците от НАТО заплашиха със строги наказания против Русия, в случай че нападне Украйна.

Москва е упреквана в поддръжка за сепаратистите в Източна Украйна, които са въвлечени в смъртоносна война с украинските сили от 2014 година, като в спора са починали минимум 13 000 души.

Вчера държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че договарянията с Русия в понеделник няма да съумеят, до момента в който има опрян " револвер в главата на Украйна ".

Ако договарянията " ще покажат действителен прогрес, това ще изисква деескалация ", означи Блинкън след разисквания във Вашингтон с немския външен министър Аналена Бербок.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР