Министърът на отбраната на Обединеното кралство Грант Шапс е бил

...
Министърът на отбраната на Обединеното кралство Грант Шапс е бил
Коментари Харесай

Британският военен министър отменил посещението си в Одеса заради руска заплаха

Министърът на защитата на Обединеното кралство Грант Шапс е бил заставен да анулира плануваното пътешестване до Одеса по време на неотдавнашното си посещаване в Украйна, откакто Русия е научила за проектите му за пътешестване, заяви " Киев Индипендънт ".

Шапс посети Киев на 7 март, с цел да разгласи нов пакет за военна помощ за Украйна, в който са планувани 325 млн. паунда за закупуване на безпилотни самолети. Ден преди идването му съветска ракета удари Одеса по време на взаимното посещаване на президента Володимир Зеленски и гръцкия министър-председател Кириакос Мицотакис. При нападението починаха петима души.

Планираното посещаване на Шапс в Одеса е било анулирано, откакто чиновници на английското разузнаване оповестяват, че Москва е наясно с проектите му за пътешестване. Вместо това Шапс се връща в Обединеното кралство през Полша. По време на противоположния му полет Русия заяви, че е заглушила сателитния сигнал на самолета на Шапс, когато той е летял покрай съветския ексклав Калининград.

" Путин се прояви като необмислен и безсърдечен ", съобщи Шапс.

" Фактът, че той се приближи рисково покрай убийството на двама западни водачи, няма значение дали е съзнателно или инцидентно. Какво за бога прави той и за какво Западът му разрешава да прави такива неща? ", добави министърът. (БГНЕС)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР