Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант каза на войските,

...
Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант каза на войските,
Коментари Харесай

Правителството на Израел към войниците: Командата ще дойде, ще видите Газа отвътре

Министърът на защитата на Израел Йоав Галант сподели на войските, събрани на границата с Газа, че скоро ще видят палестинския анклав „ от вътрешната страна “, предава Ройтерс.

Изказването му е подтекста на предстоящата наземна интервенция на Израел след нападението на „ Хамас “ от 7 октомври.

Тел Авив отговори с тежки бомбардировки над Ивицата Газа и я сложи под безспорна обсада. Отправеният ултиматум за евакуация на северните елементи на анклава принуди стотици хиляди палестинци да се насочат към втория по величина град Хан Юнис.

„ Виждате сега Газа от отдалеченост, ще я видите скоро от вътрешната страна. Командата ще пристигна “, безапелационен е министърът на защитата, а упованията са интервенцията да не стартира, до момента в който интернационалните водачи са към момента в района на Близкия изток.

Според Галант борбата ще бъде дълга и изтощителна. Малко по-късно министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху разгласява видео, на което той е с бойци наоколо до Ивицата Газа, като дава обещание победа.

В същото време генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани за мигновено преустановяване на огъня в Газа. Той прикани „ Хамас “ да освободи заложниците.

По-рано министерството на защитата на Израел разгласява видео, в което сподели доставените от Съединени американски щати бронирани коли. Тяхната цел е да заменят към този момент развалените по време на сраженията с бойците на „ Хамас “, влезнали в Израел.

Доставката идва ден след визитата на американския президент Джо Байдън, който организира среща с Нетаняху.

Байдън даде обещание 100 милиона $ под формата на филантропична помощ за палестинците в Ивицата Газа и Западния бряг. Също по този начин ще изиска от Конгреса на Съединени американски щати „ невиждана “ помощ, която да помогне на Израел в битката против „ Хамас “.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР