Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разпореди проверка за рухната стена,

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разпореди проверка за рухната стена,
Коментари Харесай

Каракачанов разпореди проверка за рухната стена, която уби човек в Хасково

Министърът на защитата Красимир Каракачанов разпореди инспекция за рухната стена, която нощес умъртви човек в Хасково. Тя би трябвало да откри дали някоя от структурите носи лична виновност за трагичния случай. Днес стана ясно, че починалият е 57-годишен мъж. Разследването е поето от Военната прокуратура в Пловдив.

Хасково
 © БГНЕС
Имотът е с отпаднала нужда от 2001 година. На 15 март министърът на защитата е издал заповед за пристъпване към процедура за срутване.

Красимир Каракачанов, министър на защитата: Буквално преди няколко дни се е получила една оферта. По закона ние сме длъжни да имаме 3 предложения. Това е съгласно закона, т.е. по условията за дребните публични поръчки. Това в действителност е един малшанс, тъй като фактически е пристъпено към процедура по събарянето.
Стената-убиец взема втора жертва. Няколко пъти от общината са подавали сигнали до Министерството на защитата. Освен предпазни ленти, е имало и табели, които обаче изчезнали.
Митра Жекова: П реминете от другия край - по този начин пишеше, а пък в този момент ги няма, махнали са ги.  Минувач в Хасково почина, откакто върху него падна ограда от бивше отделение Минувач в Хасково почина, откакто върху него падна ограда от бивше отделение
Мъж почина, откакто върху него се срути част от ограда на бивше военно отделение.
Радослав Петров: Цялото отделение е рисково, даже преди един месец откриха мъртвец от долната страна на поделението, вътре в това изоставено отделение, на идната хубавичко част на стената се вижда в какво положение е, аз от тук я виждам по какъв начин е огъната насам.
Хората описват, че някогашната казарма постоянно става обект на ромски нападения. Въпрос на време е да рухне и друга част от стената, която също е рискова. Каракачанов призна, че в страната има доста необитаеми някогашни казарми.
Красимир Каракачанов, министър на защитата: Ние имаме големи проблеми с тях, защото Законът не ни разрешава ние да пристъпим към независими дейности.
Разпоредена е инспекция, която да откри какво е положението на сградния фонд с отпаднала нужда за Българската войска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР