Министърът на отбраната Красимир Каракачанов покани лидерът на БСП Корнелия

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов покани лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Каракачанов покани Нинова на по бира, да си говорят като българи

Министърът на защитата Красимир Каракачанов предложения водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на по бира, с цел да си поговорят като българи, а не като ръководещи и съпротива, съобщи БГНЕС.

Хубаво е да се стачкува и да си срещу властта, когато си съпротива, само че не е хубаво да рушиш държавността, тъй като колелото се сменя и един ден тези, които са съпротива, може би ще са на власт, сподели Каракачанов.

„ Крайно време е да си седнем малко по-сериозно на столчетата. Когато сме се явявали на избори, сме се явили, с цел да спечелим доверието на хората да управляваме страната. На тези избори хората взеха решение това - коалиция от ГЕРБ и Оперативна програма. Многократно съм апелирал да спрем с типично байганьовските си осъществявания, тъй като по този начин вършим към този момент 28 години. Когато си съпротива, плюеш всичко, което е на власт, а когато дойдеш на власт, се оправдаваш с предходните. Крайно време е да бъдем малко по-отговорни “, продължи той.

„ От доста време не бяха увеличавани заплатите в полицията и армията - това се случи. Не мога да съм изключително удовлетворен, когато чувам, че страната се ръководи надали не от някакви изроди, които стоят в сянка. Опитват се да вършат какво ли не - всичко друго, само че не и в интерес на жителите. В ръководството, в което вземам участие съвсем една година, знам какво коства всяко едно нещо, всеки един разход, всяко едно пренасяне в администрация. Затова не съм склонен. Ние ще продължим да си работим до към 17-17.30 часа, след това ще пием по една бира. Даже бих поканил и госпожа Нинова, в случай че има свободно време, в случай че не е седнала на агнешко, да пристигна и тя. Да си поговорим чисто като българи, тъй като на мен ми омръзна да си приказваме на леви-десни, управляващи-опозиция и да се разделяме като някакви враждуващи лагери, които се ненавиждат. Не познавам страна, която с ненавист да е съумяла да преодолее рецесии или да се развива ”, коментира Каракачанов.

Вицепремиерът Томислав Дончев пък уточни, че ежемесечно се чуват апели за оставка, само че пътят към Министерския съвет минава през избори.

„ Чуваме ежемесечно апели за оставка. Тя в никакъв случай не е била проблем за нас и, когато политическата обстановка го е предполагала, когато властта е трябвало да бъде върната на суверена и той да вземе решение, постоянно сме го правили. Но седмици, месеци, годна след изборите, някой да приканва за оставка, е апел за някакъв различен тип народна власт. Не знам каква. Ако задачата е да имаме площадна народна власт, ние и за такава народна власт имаме запас. Ако задачата е да имаме по-интензивна народна власт, където има избори 2 пъти в годината, с цел да може левицата да има стохастичен вид да завоюва, това допуска спор “, сподели той.

Качеството на ръководството се мери единствено през избори. Всички други искания на партиите намират опората си единствено в избори, на които народът взима решенията си, разяснява и министърът на финансите Владислав Горанов.

„ Една година след последните избори страната се движим в вярната посока и това се вижда по растеж на Брутният вътрешен продукт, понижение на дълга, приходите порастват, хората имат опция да пътуват и да са стопански дейни, поради което човек в петък мъчно се предвижва, нарастване на мин работна заплата “, посочи Горанов.

„ Лидерската рецесия в Българска социалистическа партия ескалира посредством вокални измерения, които нарушават качеството на политическия живот, само че това не ни тормози сега. Тънкият баланс сред последния им триумф за назначението на президента е една добра отпратка към това, че в левицата нямат никакви терзания да употребявам всички запаси “, уточни финансовият министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР