Министърът на отбраната Драгомир Заков коментира по БНТ резултатите от

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков коментира по БНТ резултатите от
Коментари Харесай

Министърът на отбраната: България не може да предоставя военна помощ, а само хуманитарна

Министърът на защитата Драгомир Заков разяснява по Българска национална телевизия резултатите от съвещание по външна политика през днешния ден:

" Българските жители могат да бъдат спокойни, че институциите работят интензивно по предварителна защита на всички вероятни опасности за страната. Очевидно Полша е решила, че може да достави желаната от Украйна помощ, а Съединени американски щати са решили, че няма по какъв начин да спомагат в тази обстановка. Подобни претенции имаше и към други страни с друг вид самолети. В България имаме Миг - 29, само че единствено половината използваме за защита на въздушното пространство. България охранява с изключение на своето въздушно пространство, и въздушното пространство на НАТО. Няма по какъв начин ние да предоставим нашите самолети и да няма с какво да охраняваме. Ние имаме задължения към себе си и към НАТО. 

Но повече се концентрираме върху военната помощ, а в Украйна има нужда и от филантропична помощ. Цивилното население бедства. България изпрати филантропична помощ, разискват се разновидности за още. Автобуси, които потеглят на война, отиват в посока Украйна. Военната помощ не е рашаваща от време на време, само че филантропичната може да избави животи. "   
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР