Министърът на околната среда и водите Нено Димов започна работна

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов започна работна
Коментари Харесай

Министърът на околната среда и водите се среща с местните общности по казуса "Калиакра"

Министърът на околната среда и водите Нено Димов стартира работна среща с представители на локалните общности по проблема "Калиакра ".

"Проблемът е набъбвал през последните дванайсет години, още от 2005-2006 година, когато се обрисуват териториите на екологичната мрежа "Натура-2000 ". Още тогава е трябвало да бъде воден разговор ", сподели министърът при започване на срещата, която протича при закрити порти за медиите.

По думите му тези 20 години, когато са натрупвани действия, са пропуснато време. "Затова би трябвало да забележим какви благоприятни условия има в днешния ден и в бъдеще. Трябва да намерим решение, което да е задоволително за другите ползи и в случай че реализираме такова решение, ще съумея да го защитя ", съобщи министърът пред локалните общности.

Кметът на Каварна Нина Ставрева заяви, че към този момент са основани четири работни групи с представители на земеделските стопани, риболовците, както и от секторите туризъм и енергетика. Тя също изрази вяра, че ще бъде открито най-вярното решение за предпазените зони в региона на Калиакра.

Преди началото на срещата жители издигнаха пред общината в Каварна лозунгите: "Върнете ни парите за закупените земи ", "Да на екологията, не на рекета ", "Добруджа ви храни, вие я предадохте ", "Милиони от "Натура " за вас. Кредити и бедност за нас ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР