Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов предлага решение

...
Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов предлага решение
Коментари Харесай

Екоминистърът: Незаконните хотели се вкарат в морето и стават изкуствени рифове

Министърът на околната среда и водите Борислав Сандов предлага решение на казуса с противозаконните хотели по плажовете в България. „Могат бъдат вкарани в морето и да се основат изкуствени рифове. Това не е смешка. Вместо да бъде изхвърлено на сушата, да потъне в морето. Има способи да се реалокират във водата“.

Според него това ще има удобен резултат върху биологичното многообразие.

Сандов разяснява пред NOVA противозаконното строителство на Алепу. „Ще се направи разбор каква част от строителството да бъде отстранена. Трябва да се рекултивира естествената зона там. Ако го махнем, може ската да продължи да се свлича. Процедурата по събарянето ще бъде платена от строителя. Ако се потвърди в съда, че страната е подвела притежателя, страната ще плати“.

Преди седмица стана ясно, че Дирекцията за народен строителен надзор е почнала процедура за премахването на ваканционния обект „Алепу Вилидж“, откакто Върховният административен съд разгласи, че разрешителното за градеж е било издадено с нарушавания и е „ незначително “. От печално известния „вилидж“ би трябвало да остане единствено частта, която е направена за подсилване на ската.

Екоминистърът сподели още, че Автомагистрала „Струма“ не трябва да минава през Искърското дефиле, защото това ще бъде в нарушаване на правото на Европейски Съюз и ще стартират наказателни процедури против България.

Вариантите са два – да се построи обход или тунел. „Това не е осъществено до момента, тъй като компании на предходната власт нямаха опция да построят дълъг тунел. А това е най-хубавото от екологична гледна точка“, счита Сандов.

Той е безапелационен, че тематиката за АЕЦ „Белене“ няма капацитет да взриви обединението. Предстои да бъде изработен разбор за нуждата от нови нуклеарни мощности, както е записано в съдружното съглашение.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР