Министърът на образованието Красимир Вълчев е назначил проверка на сигнали,

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев е назначил проверка на сигнали,
Коментари Харесай

МОН проверява сигнали, свързани с Ангел Ангелов


Министърът на образованието Красимир Вълчев е назначил инспекция на сигнали, свързани с Ангел Ангелов. Както стана ясно, служителят е отправял закани към шефа на Изпълнителната организация на Оперативна стратегия „ Наука за обучение и образован напредък " Кирил Гератлиев, в чието вeдомство работи.

В момента Ангел Ангелов работи в дирекция „ Подбор на планове по оперативната стратегия ", а в просветителното министерство е постъпил през 2017 година след извоюван конкурс, съобщи просветният министър Красимир Вълчев във връзка със свадите по аферата "Ало, Банев съм " и информациите, че той е инсцениран от Ангел Ангелов, в този момент чиновник на МОН.
Вълчев е назначил инспекция на 18 януари във връзка сигнали, свързани с Ангел Ангелов. "Има подадени сигнали и от Ангел Ангелов за извършен душевен тормоз, и от страна на Кирил Гератлиев, изпълнителен шеф на ИА "Оперативна стратегия "Наука и обучение за образован напредък ", за приключване на информация и за съгласуваност на Ангелов с консултанти и бенефициенти по Оперативна програма, сподели просветителният министър пред публицисти в с. Брестник, където бе посетител на празника на Аграрен университет-Пловдив във връзка на Деня на лозаря - 1 февруари.

Той изясни, че в края на предходната година Ангел Ангелов е получил индикации, че ще има ниска оценка на годишната препоръка на държавните чиновници и е подхванал превантивни дейности, включително подаване на сигнали против Кирил Гератлиев.

Сигналът до мен от Ангелов е, че Гератлиев желае да го освободи и за душевен тормоз. Този сигнал е даден на инспектората на МОН за инспекция. От друга страна Гератлиев ми е алармирал импровизирано за проблеми с приключване на информация и за съгласуваност на Ангелов с консултанти и бенефициенти по Оперативна програма. В случая предложих на Кирил Гератлиев да подаде сигнал до институции с проверяващи функционалности, които могат да стигнат в дълбочина до изясняване на обстоятелствата, уточни министърът.

"До мен не са показани доказателства, че Ангел Ангелов и Иво Костов са злоупотребявали с планове ", добави министър Вълчев и разясни, че единствено институции с проверяващи функционалности могат да стигнат в дълбочина на следствието и да установяват такава съгласуваност.

За да бъде отхвърлен Ангел Ангелов, е належащо да има потвърдена виновност въз основа на дисциплинарно произвеждане, което да е стартирано от Гератлиев или при ниска оценка-атестация 5, разясни още министър Вълчев.

Междувременно Ангел Ангелов, който Боил Банов уточни като източник на тайните записи, показани Елена Йончева, популяризира позиция, в която се споделя: „ Директорът на Изпълнителна организация „ Наука и обучение за образован напредък " Кирил Гератлиев употребява създалата се обстановка, с цел да се показа за жертва, вместо да изясни за какво си разрешава да упражнява психически тормоз и да злоупотребява със служебното си състояние, с цел да принуждава специалисти от изпълнителната организация, която управлява, да напущат работата си под напън. "

Вчера Гератлиев разгласи, че Ангелов изнесъл конфиденциална информация и по тази причина бил изваден от ръководството на европроектите, вследствие на което последвали закани.

„ Аз и още трима сътрудници още през декември 2018 година в резултат на дискриминация и психически тормоз на работното място подадохме тъжба до Софийската районна прокуратура. За заведената тъжба е осведомен и министърът на образованието през деловодната система на министерството. В същото време сезирах и Инспектората на МОН за недостатъци и пропуски в работата на изпълнителната организация ", се споделя още в позицията на Ангелов.

По думите му вследствие на подадената писмена информация е почнала инспекция на Инспектората, резултатите от която се чакат в околните дни.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР