Министърът на образованието и науката проф. коментира, че има нужда

...
Министърът на образованието и науката проф. коментира, че има нужда
Коментари Харесай

След инцидента край Дряново: Просветният министър очаква по-млади шофьори за училищните автобуси

Министърът на образованието и науката проф. разяснява, че има потребност да се привлекат по-млади водачи за учебните рейсове. Според него това може да стане посредством основаването на благоприятни условия за модерни технологии като потреблението на електробуси, да вземем за пример.

Той направи коментар в отговор на публицисти въпрос за катастрофиралия край с. Гостилица автобус с 16 деца от детско-юношеската школа на „ Литекс “. След случая стана ясно, че умрелият лидер на транспортното средство е бил на 73 г. 

Като направи уточнението, че в тази ситуация става въпрос за рейс на състезателен тим, министър Цоков уточни, че се надява да няма повече такива произшествия.

Основният проблем е, че няма задоволително хора, които да бъдат наети. Правят се непрекъснати прегледи на това до каква степен функционална е цялата тази база на рейсове в просветителната система, разяснява още министърът.

Той уточни, че неотдавна е имало сериозна инспекция от транспортното министерство за тази активност. Проф. направи и уточнението, че „ разпределението на учебните рейсове минава през общините “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР