Министърът на обраната на Украйна Олексий Резников заяви, че Русия

...
Министърът на обраната на Украйна Олексий Резников заяви, че Русия
Коментари Харесай

Украйна: Русия е струпала над 94 000 войници край границата

Министърът на обраната на Украйна Олексий Резников съобщи, че Русия е струпала над 94 хиляди бойци край нейните граници и в края на януари е допустима "ескалация от огромен мащаб ", съобщи Асошиейтед прес.

"Нашите разследващи служби проучват всички сюжети, в това число най-лошите. Те означават, че има възможност от огромна ескалация от страна на Русия ", сподели министърът пред депутати от Върховната рада (парламента). Той акцентира, че ескалацията е "вероятен, само че не сигурен сюжет ", а задачата на Украйна е тя да бъде предотвратена.

Резников заявява, че неговата страна няма да направи нищо, с цел да предизвика Русия, само че е подготвена да отговори, в случай че бъде нападната. Украйна е мощно заинтересувана от политическо и дипломатическо решение, сподели украинският министър на защитата.

Украински и западни представители показаха наскоро безпокойствие във връзка съсредоточаването на огромен брой съветски бойци и бойна техника наоколо до украинските граници и в окупирания Крим и обявиха, че това може да е знак за идна експанзия.

Москва отхвърля, че възнамерява да атакува, и упреква западните съдружници на Киев, че фабрикуват тези изказвания, с цел да прикрият личните си нападателни дейности. По мотив помощта на Съединени американски щати и Европа за армията на Украйна Русия разгласи за "червена линия " наличието на бойци и оръжия от НАТО на украинска територия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР