Министърът на младежта и спорта Весела Лечева проведе телефонен разговор

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева проведе телефонен разговор
Коментари Харесай

Лечева към северномакедонски директор: Като член на българското правителство съм огорчена от това, на което станахме свидетели

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева организира телефонен диалог с шефа на Агенцията за младежта и спорта на Северна Македония Наумче Мойсовски във връзка мача на националните тимове по футбол в шампионата Лига на нациите.

Лечева заяви на северномакедонския си сътрудник, че като министър и състезател е огорчена от държанието на почитателите на стадиона, които освиркаха националния химн на България.

" Чрез спорта се градят мостове, той служи за положителни дела, в него няма място за политика. Като член на българското държавно управление съм огорчена от това, на което станахме очевидци. Като някогашен състезател знам, каква чест е да слушаш химна на страната си и какъв брой грозно може да е неговото поругаване. Страдат освен футболистите, само че и всички почитатели на играта “, сподели Лечева в диалога си с Мойсковски и изрази вяра, че спортният терен е мястото, на което нашите нации би трябвало да градят другарства, а не да враждуват.

Директорът на Агенцията за младежта и спорта на Северна Македония Наумче Мойсовски сподели от своя страна, че нито той, нито държавното управление на неговата страна утвърждават сходно държание на спортно събитие и схващат изцяло позицията на българската страна. Това е повода посредством Министерството на  външните работи на Северна Македония да бъдат поднесени извинения ден след футболния конфликт на стадион „ Тоше Проески “ в Скопие.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР