Министърът на младежта и спорта в служеното правителство Андрей Кузманов

...
Министърът на младежта и спорта в служеното правителство Андрей Кузманов
Коментари Харесай

Министър Кузманов приветства българските олимпийци на откриването на Летните олимпийски игри в Токио

Министърът на младежта и спорта в служеното държавно управление Андрей Кузманов приветства българските олимпийци от трибуните на олимпийския стадион в Токио по време на формалната гала за откриването на ХХХІІ Летни олимпийски игри.



Заради пандемията от ковид и наложените ограничения от страна на домакините за първи път в историята на модерните Игри на церемонията по откриването участваха единствено формалните посетители, измежду които и българският състезателен министър.

Кузманов изрази поддръжката си към българските олимпийци на най-висшия състезателен конгрес на планетата, като им пожела да са здрави и да реализират своите цели на Олимпийските игри.



Знаменосци на българската делегация бяха състезателката ни по пукотевица двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и двукратният европейски първенец за юноши плувецът Йосиф Миладинов. Водач на българската олимпийска делегация е генералният секретар на БОК Белчо Горанов.
По-рано Андрей Кузманов взе участие в среща на гостуващите спортни министри на Игрите с Коичи Хагиуда – министър на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР