Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев обяви,

...
Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев обяви,
Коментари Харесай

Радостин Василев: Мястото на Боби Михайлов е по институции като ГДБОП

Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев разгласи, че мястото на сегашния президент на БФС Борислав Михайлов е по институции като Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП), където той беше на разпит през вчерашния ден. Василев беше посетител в предаването „ “ по Българска национална телевизия.

Той засегна, въпреки и незадълбочено, тематиката за лиценза на БФС, като показа още, че има още няколко седмици на поста, макар че е в оставка.

„ За спорт щяха да се отделят, уповавам се да се отделят доста повече средства. За федерациите се отделиха повече средства. Получих рецензии следено, свързани с политически партии федерации. Не пазя ничии ползи в спорта и това е ясно. Не одобрявам такива рецензии. Никога не съм имал персонални ползи в спорта. Тръгвам си с високо вдигната глава “, показа Радостин Василев.

Спортният министър в оставка разгласи, че е изготвил стратегия за 100 милиона лв., която да подкрепи професионалните български футболни клубове в проблемите им с базите.

„ За първи път изготвихме стратегия за футболните клубове. Която, може би, в случай че имаме още 2-3 седмици, ще показва – 100 милиона лв. в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им. Да, на фона на този Български футболен съюз “, сподели още Радостин Василев.

Относно Борислав Михайлов, който през вчерашния ден беше на разпит в ГДБОП, макар че от БФС отхвърлиха информациите в медиите, спортният министър сподели, че се надява следствията по тази линия да продължат.

„ В БФС нещата са сходни на това, което се случва в страната. Имаме едно управление, което непременно желае да остане на власт, каквото е и желанието на едно задкулисие, което желае непременно да има свои представители във властта в страната. Много си наподобяват, мисля, си дори, че в БФС нещата са по-страшни. Вчера разбрах, че Боби Михайлов е разпитан в ГДБОП. Надявам се да продължат по тази линия, тъй като на него мястото му е по такива институции, сигурно не е в БФС “, сподели още министърът в оставка.

На въпрос за лиценза на БФС, Радостин Василев разгласи: „ Никога не е късно, да не бързаме, имаме още 2-3 седмици пред нас. “

„ О, доста хора има да ме изпращат с музика. Г-н Кралев може да ме изпраща с музика, доста предприемачи, които са завладели наши бази. И ние ги принуждаваме да си тръгнат, тъй като не влагат по този начин, както би трябвало, само че развиват личен бизнес на гърба на страната. Те могат да ме изпращат с музика. Имаме ръководители на федерации, които желаят ме изпращат с музика, които са привикнали държавният запас да го харчат за коли,апартаменти и почивки. Така че, повярвайте ми, има доста хора, които желаят да ме изпратят с музика “, сподели още спортният мистър в оставка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР