Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че продължава

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че продължава
Коментари Харесай

Радостин Василев: Аз съм сбъднатият кошмар за всички дерибеи в спорта



Министърът на младежта и спорта Радостин Василев съобщи, че продължава дейната си работа против корупцията в страната и " освобождението на  спорта от мафията  на всички равнища ".

Министър Василев е безапелационен, че ще се бори против схемите за източване на средства и ще вложи оптимални напъните в търсене на " правдивост, отмъщение и смяна ".

Той също по този начин си слага за цел реализирането на същински промени и даване на опция за самостоятелно развиване на българските спортисти и треньори. 

" Уважаеми другари, Това, което ми даде кураж да поема Министерството на младежта и спорта преди три месеца и половина, беше убеждението ми, че съм свободен и в същото време виновен човек. Свободен от предразсъдъците на предишното и виновен към проблемите на днешния и утрешния ден. Това ми дава право да кажа, че ще положа всички старания политиката да се прави по този начин, че хората, свързани със спорта в България, да се усещат уверени и почтени. Аз зная какъв брой значимо е през днешния ден това за всеки един от нас. Защото народът е мощен там, където е мощен Законът.

В тази връзка стартирах невиждано избавление на спорта от мафията на всички равнища. В ход е към този момент решаващата фаза и това води до нервност и суматоха в системата. Измислени жълто-кафяви сайтчета бълват неистини и целенасочени офанзиви, мишоци църкат. Категоричен съм, че какъвто и да било злоумишлен медиен напън, от който прозират ползи надалеч от спорта и коректността, не би ме отклонил от пътя да извадя на показ всички безобразия, осъществени в системата.      
               
Аз съм сбъднатият призрачен сън за всички дерибеи в спорта!
                                         
Колкото по-навътре влизаме, толкоз повече се виждат завладени спортни клубове и федерации, превърнати в мини политически централи на ГЕРБ и касички за връщане на пари към избрани хора. Феодализирани спортни парцели, от които се облагодетелства обслужващият личен състав на падишаха, а в това време децата - бъдещето на страната, упражняват в ужасяващи условия. За повече от десетилетие Борисов и шайката му не построиха нито един стадион. НИТО ЕДИН. Но построиха зали-гробници и пустеещи игрища по села и паланки. Единствената цел - ГРАБЕЖ.

Спортните обекти у нас са в окаяно положение с доста дребни изключения. 12-годишното „ царуване ” на политическия Франкенщайн докара българския спорт до положение на будна кома. С дейностите и бездействията си Борисов и мозъчният концерн на партията му са главните виновници за батака, в който се намира всичко у нас. Колкото и да не ви харесва, изчегъртването ще продължи. Ако в другите министерства не подхождат като мен, значи не знаят какво в действителност желаят хората, които ни избраха.
Вербалните, неподписани изстъпления на проститутките на господарите на грабежа няма да трансформират волята ми за правдивост, отмъщение и смяна. Българският народ беше задоволително толерантен, само че към този момент изиска по безапелационен метод да живее обикновено. Сега суверенът желае това, което не получи преди повече от три десетилетия.                          

Първо - същински промени и благоприятни условия за самостоятелно развиване на всички състезатели и треньори. 
Второ - всички, които са злоупотребявали с властта, да бъдат осъдени.
Трето - ясна концепция за това къде сме, накъде желаеме да върви спортът в България в този момент, следващата година, след пет, 10 години. 

Днес би трябвало да спрем да се лутаме сред илюзиите на предишното и провокациите на бъдещето. За мен е недопустимо ориста на спорта в България да се взема решение на кръгли маси или посредством телефонни позвънявания. Днес съм уверен, повече от всеки различен път, че спортът се нуждае от незабавни промени. През последните години в България има единствено реплика на промени, съчетана с корупция и високомерно неуважение на публичното мнение.      
 
През месец април започваме нова видео графа, в която ще демонстрираме безобразията. Същевременно ще демонстрираме обществено какво вършим и следва да вършим. Открито и пред очите ви ", написа министър Василев в профила си във " Facebook ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР