Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в
Коментари Харесай

Министър Кралев взе участие в международна конференция организирана от “Спешъл Олимпикс България“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе присъединяване в интернационалната онлайн конференция „ Овластяване на младежите с интелектуални усложнения посредством спорт – правата на децата в спорта “. Конференцията е проведена от „ Спешъл Олимпикс България “ по случай Международния ден на човешките права – 10 декември. “За мен е наслаждение да Ви поздравя във връзка Международния ден на човешките права. Радостен съм, че Министерството на младежта и спорта е сътрудник на „ Спешъл Олимпикс България “ в организацията на този сериозен конгрес “, сподели министър Кралев по време на откриването на конференцията. Министър Кралев поздрави „ Спешъл Олимпикс България “ за неуморния труд, който поставят и уточни достиженията на спортистите като доказателство за това. Той срещна присъстващите на конференцията с редица стратегии, по които работи ММС за развиване на дейна физическа активност. Сред тях са стратегиите: „ Програма за развиване на спорта за хората с увреждания “, „ Спорт за деца в риск “ и „ Спорт за деца в свободното време “ и други. Спортният министър обърна внимание на „ Програма за развиване на спорта за хората с увреждания”, по която ММС финансира планове за приспособени спортни действия и присъединяване в национални и интернационалните надпревари на хора с увреждания и интелектуални усложнения. Целта на Програмата е да се преодолее обществената изолираност с акцент към децата и младежите.
Инж. Храбър Натов, ръководител на „ Спешъл Олимпикс България “ благодари на министър Кралев и на Министерството на младежта и спорта за поддръжката при провеждането на едни от дребното демонстративни мачове в границите на европейската футболна седмица на „ Спешъл Олимпикс България “ през 2020 година

„ Тази година сложи редица провокации пред развиването на „ Спешъл Олипикс “ в целия свят. Въпреки компликациите нашите акции продължиха, съобразени с новите пандемични условия и възприеха редица цифрови принадлежности “, сподели инж. Натов.

Виктор Христов, Представител на спортистите и член на УС на „ Спешъл Олимпикс България “ благодари от името на всички спортисти в организацията на министър Кралев и ММС за предоставената им опция да практикуват обичаните си спортни действия.

В конференцията взеха присъединяване още доктор Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България, Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и доктор Елеонора Лилова, ръководител на Държавна организация за протекция на детето и други.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР