Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата на
Коментари Харесай

Министър Кралев награди най-добрия атлет на България за 2017 г. Тихомир Иванов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи премията на Тихомир Иванов, който бе определен за Атлет на България за 2017 година Състезателят по скок височина завоюва 20-ото издание на обичайна анкета, проведена от Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и списание " Атлетика ".

През миналата година Иванов стигна до край на международното състезание с персонален връх в квалификациите, приключи 4-и на европейското състезание в зала, завоюва 1-о място на европейското отборно състезание - Първа лига, стана вицешампион на балканския шампионат в зала и завоюва 2-о и 4-о място на шампионати от Диамантената лига.

" За мен е огромна чест да бъда определен за Атлет на България за 2017-а, откакто през 2016-а година получих премията за изгряваща звезда. Благодаря на спортния министър Красен Кралев и на президента на федерацията Добромир Карамаринов за това, че оказват помощ доста на българския спорт ", съобщи Тихомир Иванов по време на награждаването.

 Снимка 333545
Източник:

Министър Кралев увери, че и във втория му мандат отпред на ММС страната ще продължи да прави съществени вложения в спортната инфраструктура, която ще се употребява за подготовка и надпревари по лека атлетика.

" Освен цялостната реорганизация на " Асикс Арена ", инсталирахме отопление и осветяване на закритата зала в Сливен. В момента работим по закритата зала на " Локомотив " в Пловдив. Тя ще бъде приключена за идващия сезон и ще разполага с нова писта. В Кюстендил започнахме по същия метод - подменяме осветяване, вършим нова писта. Изградихме писта в Хасково, сега построяваме писта и в Сандански. Поставили сме си задача до края на календарната година да бъде подготвена залата в Бургас. Предстои реорганизация и на закритата зала в Добрич - тя е извънредно стратегическо и значимо за българската атлетика оборудване, което пое главната тежест по подготовката на нашите състезатели през последните 7 години ", съобщи Кралев.

 Тихомир Иванов е лекоатлет №1 за 2017-а
Тихомир Иванов е лекоатлет №1 за 2017-а

Скачачът изпревари Иват Лалова-Колио и Радослава Мавродиева

Министърът очерта и вероятностите в най-близко бъдеще София да има опция да семейства на атлетически надпревари от висок сан. " Смятам, че тази година ще стартираме и реконструкцията и построяването на стадион " Академик ". Той също е извънредно значим, с цел да могат да се поемат интернационалните надпревари навън, тъй като стадион " Васил Левски " по този начин е конструиран, че не може. Смятам, че " Академик " че ще стане същинският дом на българската атлетика ", добави Кралев.

Той подчертава върху обстоятелството, че пораства доста мощно потомство млади спортисти като Александра Начева и Лиляна Георгиева. " Те са водещите ни състезатели, само че има и други гении, което значи, че през последните години се е работило доста добре и ние би трябвало да отговорим съответно на тези триумфи. Мисля, че младите ще са подготвени за последваща олимпиада - в случай че не да носят титли, то най-малко да вземат участие, с цел да покажем на света какво надарено потомство имаме. Като създадем подобаващата инфраструктура, децата сами ще намерят пътя си към най-престижния олимпийски спорт ", приключи Кралев и пожела здраве и шанс на спортистите през 2018 година.

За най-хубав треньор на 2017 година в анкетата бе избран Георги Гетов, персонален ментор на Тихомир Иванов. Той бе награден от Илияна Захариева - шеф " Корпоративни връзки " в Мтел, сътрудник на БФЛА.

Президентът на БФЛА Добромир Карамаринов връчи на Александра Начева и нейния треньор Стойко Цонов оценката за изгряваща звезда в българската атлетика.

 Добро показване на Милица Мирчева и Йоло Николов на европейското по кроскънтри
Добро показване на Милица Мирчева и Йоло Николов на европейското по кроскънтри

Турция победи и в двата пола

" 2017-а година бе сполучлива за българската атлетика. Има взрив на младите състезатели, които са нашата вяра за бъдещето. Годината е сполучлива и с откриването на новата зала " Асикс Арена ". На 10 февруари там ще посрещнем първото интернационално съревнование - Балканския шампионат за юноши и девойки до 20 години. Още един път благодарим на държавното управление и особено на министър Кралев по тази причина, че сбъднаха тази наша фантазия ", сподели Карамаринов.

Главният редактор на списание " Атлетика " и координатор в БФЛА Антон Бонов връчи на Лиляна Георгиева и нейната треньорка Радмила Станкович оценката за любим на почитателите.

" Целта на анкетата е да засвидетелстваме почитание към труда на най-хубавите ни спортисти. Успехите на елитните спортисти притеглят от ден на ден участници в нашите юношески стратегии и непрестанно нараства броят на децата, които желаят да упражняват лека атлетика ", сподели Антон Бонов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР