Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на Българската

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на Българската
Коментари Харесай

Министър Кралев награди победителите в детски волейболен турнир, организиран от Асоциация „Докосни дъгата“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любо Ганев, мениджърът на националния ни тим Стефан Чолаков, националът Теодор Салпаров и ръководителят на Асоциация „ Докосни дъгата “ доктор Денислава Ангелова наградиха спечелилите от детски волейболен шампионат, част от план “Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние”.

В шампионата участваха 12 тима, формирани от деца от школата на „ Черно море Баск “ и волейболното учебно заведение на Владимир Николов. Любо Ганев подари на двата клуба биографичната книга-фотоалбум „ Светът отвисоко” със особено посвещение и благопожелание за триумфи. Теодор Салпаров пък получи от името на националния тим специфичната купа на Асоциация „ Докосни дъгата “, която се връчва на персони, които подкрепят активността на организацията.

„ Този месец се трансформира в един огромен състезателен празник за България и за нас е голяма чест да организираме три Световни шампионати едновременно. Волейболният шампионат на Асоциация „ Докосни дъгата “, който се организира единствено ден, откакто националният ни тим по волейбол започва с победа над Финландия, е извънредно потребна и доста атрактивна самодейност “, сподели Кралев.
Проектът “Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние” се осъществя от Асоциация „ Докосни дъгата “ по Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта за 2018 година

„ Всяка година се отпускат 2 млн. лева за битка с другите типове зависимости и експанзията измежду младежите. Това са средства, събрани от хазартните оператори. За последните 2 години, през които този бюджет е в Министерството на младежта и спорта, има извънредно забележима активност, като през 2018 година 43 организации осъществят планове по тази стратегия. Днешният шампионат е отличен образец и тласък за останалите деца да изберат здравословния метод на живот и да заобикалят разнообразни типове зависимости, които ги дебнат в тийнейджърска възраст. Защото най-хубавият метод за битката против зависимости и против експанзията в учебно заведение е спортът. Аз съм извънредно удовлетворен от работата с „ Докосни дъгата “. Те са едни от най-активните в тази стратегия, с най-качествени планове, които в действителност заслужават възторженостти “, добави Кралев.

Проектът “Младите хора – Бъдещето на България – това сме ние” обгръща общините Варна, Кърджали, Плевен и Шумен, а измежду главните му акценти са тематиките “Насърчаване на здравословен метод на живот”, “Превенция на другите форми на зависимости” и “Превенция на експанзията измежду младите хора”. Той е ориентиран към младежи на възраст от 15 до 19 година

Пред медиите Красен Кралев изрази убеденост, че и трите Световни шампионати, на които България е хазаин – по волейбол за мъже, по гребане за мъже и дами и по художествена гимнастика ще се проведат на едно доста високо равнище.

„ И трите федерации са извънредно опитни и от дълги години провеждат конгреси на най-високо равнище “, акцентира министърът.

Кралев разгласи, че до Олимпийските игри в Токио през 2020 година политиката на ММС ще бъде да се кандидатства за семейства на надпревари, в които се разпределят олимпийски квоти.

„ Ще се опитаме да спечелим квалификационни шампионати във всички спортове, в които имаме шансове за положително показване на Олимпиадата. За да ти се доверят в сходен миг обаче е доста значимо да се представиш съвършено при организацията на европейски и международни шампионати. А да бъдем домакини на олимпийски квалификации е доста значимо в някои от спортовете “, приключи Кралев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР