Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави лично всеки

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави лично всеки
Коментари Харесай

Министър Кралев поздрави лично всеки един от българските медалисти от Европейското по бокс за юноши

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави персонално всеки един от българските боксьори, които завоюваха 2 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала от европейското състезание за юноши в Албена (18-25 септември). Състезателите и треньорите на националния тим Борислав Георгиев и Роман Цветков получиха и почетни плакети за най-успешното показване на България в историята на европейски шампионати по бокс за подрастващи.

“Благодаря Ви за чудесното показване “, съобщи Красен Кралев на срещата с боксьорите, техните наставници и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

“Няма различен български спорт с 10 медала от огромно състезание. Гордеем се с Вас! Продължавайте да упражнявате по този начин безрезервно и да поддържате това високо равнище, тъй като се изисква доста труд и дисциплинираност, с цел да стигнете до олимпийските медали. Вие към този момент доказахте, че имате гений. Остава да работите върху него и да се развивате. Аз съм впечатлен от Вашите треньори. Затова ги слушайте и внимавайте в учебно заведение, тъй като боксът е спорт за умни хора - играе се с главата”, сподели министър Кралев пред младите боксьори.


Той подсигурява, че ММС ще продължи да поддържа българския спорт и развиването на младите спортисти с обезпечаването на условия за подготовка и участия в надпревари. “Гледах част от срещите на европейското състезание в Албена и се убедих, че сте на прав път. Виждам, че федерацията работи в вярната посока и министерството ще оказва помощ с каквото може”, добави министърът.

Той получи специфична благодарствена грамота от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински. „ В лицето на министър Кралев срещаме схващане и мощна поддръжка. Успехите в бокса се дължат и на него “, съобщи Красимир Инински.

Европейски първенци за юноши в Албена станаха Ергюнал Сабри (46 кг) и Даниел Любенов (75 кг). Сребърни медали завоюваха Ясен Радев (48 кг), Николай Атанасов (50 кг), Стилян Христов (60 кг), Емирджан Мехмед (63 кг), Николай Зафиров (66 кг) и Васил Стефанов (80 кг). С бронзови оценки приключиха Стоил Станоев (70 кг) и Георги Лефтеров (+80 кг).

В шампионата участваха над 260 състезатели от 32 страни. България бе показана с 13 боксьори, от които 10 завоюваха медали. На предходното европейско състезание в Унгария през 2016 година нашите боксьори стигнаха до едно златно и едно бронзово отличие.

Европейското състезание за юноши в Албена е следващото съревнование по бокс от висок сан, което се организира в България. В последните години Българската федерация по бокс провежда сполучливо европейско състезание за мъже в Самоков, европейско състезание за дами в София и европейско състезание за девойки и девойки в София.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР