Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави българските спортисти,

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави българските спортисти,
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев с поздрав по случай Деня на българския спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев поздрави българските спортисти, треньори, ръководители и другари на спорта по случай Деня на Българския спорт - 17 май.

" Уважаеми български спортисти, треньори, ръководители и другари на спорта,

За мен е наслаждение и чест да Ви поздравя във връзка Деня на българския спорт - 17 май!

Честит празник на всички, които със своята активност способстват за развиването и триумфите на елитния и всеобщия спорт у нас! Вашият безрезервен труд е донесъл доста наслада, популярност и горделивост на българския народ. Големите победи постоянно сплотяват нацията и я вършат по-силна, а спортните герои са ентусиазъм и образец за подражателство. Така спортът утвърждава българския дух и издига националното самочувствие генерации наред.

На днешния 17 май през далечната 1894 година с идването в София на първите 10 учители по физическо образование от Швейцария се поставят основите на проведеното спортно придвижване в България след Освобождението. Днес аз желая да благодаря на всички хора в областта на спорта, които с всекидневната си работа оказват помощ за построяването на отлични състезатели, мощни характери, здрави и почтени жители на Република България.

Гордея се, че сега пораства извънредно надарено и сполучливо потомство млади спортисти и от ден на ден младежи се занимават с дейна спортна активност. Това е една от нашите съществени цели, за която ще продължим да работим и отсега нататък. Огромна част от напъните ни са ориентирани точно към подрастващите и обезпечаването на положителни условия за спортуване, тъй като дейните и здрави млади българи са моторите на развиването в нашето общество.

Честит празник! ", се споделя в приветствения адрес на министър Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР