Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Велико Търново

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Велико Търново
Коментари Харесай

Министър Кралев проведе среща спортните клубове от Велико Търново

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Велико Търново и организира среща с представители на спортните клубове от града. По-късно той даде началото на реновирането на спортните зали, които са ситуирани в северната естрада на стадион " Ивайло ".

Министър Кралев срещна спортната общност във Велико Търново с огромния размер работа, приключен в секторa през миналите години. " Над 500 млн. лева бяха вложени в спортната инфраструктура по време на трите държавни управления на ГЕРБ. До момента никой различен не е правил сходни вложения в бранша. Министерството на младежта и спорта (ММС) реконструира подготвителни обекти в цялата страна, стартира строителството на физкултурните салони със средствата отпуснати от държавното управление. Във Велико Търново също се прави рационализация на съществуващите зали, с цел да могат локалните клубове да се приготвят при по-добри условия ", сподели спортният министър.
 Клубните представители благодариха на министъра за увеличените средства по Програмата за развиване на спортните клубове. Според тях това им разрешава да развият своята активност през годината. През 2021 година ММС отпуска два пъти по-голямо финансиране.

Министър Кралев разгласи по време на срещата, че през идващите 4 години един от целите в неговата работа ще бъде още по-голямото нарастване на средствата за спортните клубове.

" Планираме финансирането да бъде вдигнато с до 200% за целия интервал. Клубовете са местата, които построяват бъдещите първенци и хроничното им недофинансиране би трябвало да бъде преодоляно. Сред главните ни задания ще бъде подобряването на положението на спортната база в цялата страна. Планираме и построяването на до 25 физкултурни салона годишно в учебни заведения, които нямат сходни уреди, както и построяването на стадиони в учебните дворове. Искаме да правим промяна в спортните учебни заведения, належащо е да се увеличи квалификацията на треньорите и да бъде регламентиран техният статут. Планираме и необятно внедряване на научно-приложната активност в спорта за високи достижения ", съобщи Кралев.
 По време на диалозите бяха разисквани и проблемите, които срещат клубовете в града. Министър Кралев се ангажира ММС да финансира закупуването на уреди и принадлежности за клуба по спортна гимнастика " Етър Стил ". Клубът по художествена гимнастика " Етър Елит " пък ще бъде оборудван с нов подиум за осъществяване на тренировки. Беше наранена и тематиката за нов плувен басейн във Велико Търново. " В плуването сме длъжници. Това е фундаментален спорт. В други спортове като лека атлетика, бокс, битка, повдигане на тежести и други се направиха доста уреди. През идващия мандат ще обърнем внимание на плуването. Желанието ми е да бъдат построени басейни в огромните градове ", сподели Красен Кралев.

От ФК " Етър " изрекоха своята признателност за реконструкцията на осветителната уредба на стадион " Ивайло ". През 2017 година ММС влага 479 601 лева в този план. Това разреши на " виолетовите " да играят домакинските си срещи от Първа лига във Велико Търново. Правителството отпусна 700 000 лева за построяването на подготвително футболно игрище до спортното учебно заведение, което носи името на легендата Трифон Иванов.

Преподаватели по физическо образование от локалните учебни заведения обявиха, че с помощта на нарастването на средствата, които страната отпуска за спорт в детските градини и образователните заведения, ще бъде съществено подкрепено провеждането на часовете по физическо образование. Средствата ще бъдат употребявани за закупуване на принадлежности за спорт, както и за присъединяване на подрастващите в детски и училищен надпревари. Увеличението на средствата визира над 1 000 000 деца, възпитаници и студенти в цялата страна, а общият размер на дотацията е близо 5 млн. лева
 След срещата с представителите на клубовете спортният министър наблюдава началото на ремонтните действия, които ще бъдат осъществени в залите по битка, бокс, повдигане на тежести и спортна пукотевица, ситуирани в северната естрада на стадион " Ивайло ". ММС финансира реновирането на оборудванията с 394 352, 51 лева В течение на модернизацията ще бъдат въведени ограничения за енергийна успеваемост, залите ще бъдат газифицирани, ще бъдат сменени съществуващите подови настилки. Проектът планува още главен ремонт на електрическа апаратура, В и К мрежата и санитарните пространства.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР