Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен
Коментари Харесай

Министър Кралев награди Антоанета Стефанова за двата медала от Европейското първенство по шахмат

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС Антоанета Стефанова, която завоюва два медала от Европейското състезание за дами по интензивен шахмат и блиц в Монте Карло. Българската гросмайсторка приключи втора в конкуренцията на блиц и трета при рапида. Почетни плакети на ММС получиха и младите състезателки Габриела Антова, Надя Тончева и Нургюл Салимова. Те се показаха чудесно в обособените възрастови групи. При 18-годишните Антова се подреди първа при рапида и на блиц, същото достижение записа и Надя Тончева при девойките до 14 години. При 16-годишните Нургюл Салимова приключи първа при рапида и втора на блиц.

Благодарение на положителното си показване в Монте Карло нашите състезателки покачиха своя ЕЛО-рейтинг. По време на шампионата Антоанета Стефанова изигра общо 24 партии като завоюва 16 от тях. В момента българката се намира на 20-то място в ранглистата на Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) с рейтинг 2476. Нургюл Салимова също е в топ 100 при дамите. Тя е на 91-ва позиция с ЕЛО 2372. Салимова е една от трите най-млади състезателки в първата стотица на класирането.

Министър Кралев и девойките от националния тим разискаха опцията ММС да закупи нови компютърни конфигурации, с които те да се приготвят за огромните надпревари.

През 2020 година следва шахматната Олимпиада, а съгласно ръководителят на Българската федерация по шахмат 1928 Руслан Тошев женският ни тим е построен от мощни състезателки, които могат да реализират положителни резултати.

" След дълъг интервал на проблеми в българския шахмат девойките от националния тим са мотив да погледнем позитивно към този спорт у нас. Сега е моментът да се привлекат хора, които да оказват помощ за развиването на шахмата ", разяснява министър Кралев.

На срещата участва и члена на УС на БФШ 1928 Маргарита Войска.
 Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Европейското отборно състезание по шахмат
Министър Кралев връчи почетни плакети на медалистите от Европейското отборно състезание по шахмат

Европейска купа за нашата страна завоюва тимът до 18, състезаващ се под името на Плевен
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР