Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община
Коментари Харесай

Министър Кралев и кметът Камбитов откриха важно обучение в Благоевград

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов и регионалният шеф Бисер Михайлов откриха образование на тематика " Бъдеще в Европа- Какво следва? ". Инициативата се организира в зала " 22 септември " в Благоевград, като на форума бяха разисквани изгодите и провокациите пред България във връзка председателството на Съвета на Европейския съюз. 
Кметът доктор Камбитов приветства министър Кралев и присъстващите и изрази разбиране, че България ще извърши задачата си сполучливо. " За нас е наслаждение да бъдем домакини на тази среща " Бъдеще в Европа - Какво следва. Само след броени дни поемаме председателството на съвета на Европейския съюз. От една страна това е огромна отговорност, огромно предизвикателство, само че в това време ни дава и огромни благоприятни условия. Отговорността я поехме, провокациите ще ги преодолеем, опциите би трябвало да ги осъществяваме. Благодаря на министър Кралев и екипа му, че избраха Благоевград за тази среща. Смятам, че за това е натежал фактът, че Благоевград е млад град, тук има и доста добре построена спортна инфраструктура. Само за последните 6 години, изградихме спортни зали, реновирахме интерната, направихме нов плувен комплекс, десетки спортни площадки. В момента построяваме стадион. Стремим се да сътворяваме условия за всички искащи да спортуват. Важно е да отбележим, че всички тези бази се поддържат и дават за прилагане на спортните клубове гратис. Смятам, че доста малко общини в България имат такава процедура " сподели в част от приветственото си слово кметът доктор Атанас Камбитов. Той добави, че в Благоевград се провеждат голям брой шампионати от народен и интернационален темперамент.
В свое одобрение министър Красен Кралев удостовери, че е избрал Благоевград за това образование, тъй като Благоевград е един от най-младите градове в България " Искам да благодаря на господин Камбитов на регионалния шеф, за съдействието, което имаме през последните години. Бихме могли да създадем още доста неща, които да бъдат в помощ на спортните клубове. Смятам, че Община Благоевград е един от най-хубавите ни сътрудници ", сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

На срещата участваха регионалният шеф Бисер Михайлов, заместител - кметът по просвета и филантропични действия Христина Шопова, представители на спортни клубове, неправителствени организации и жители.

Модулите на образованието бяха показани от Виктория Славкова, предстоящ началник на РГ " Спорт " - детайлности за целите на Българското председателство в бранш " Спорт "; събития в България, Веселина Георгиева, предстоящ секретар на РГ " Младеж " - детайлности за целите на Българското председателство в бранш " Младеж "; събития в България. Водещ на срещата бе Ралица Мутафчиева. По време на образованието, бе наранена още и тематиката, обвързвана с положителните практики и опциите за реализация посредством стратегия " Еразъм + Спорт ". В края на образованието се организира полемика за разискване на целите в областта на младежта и спорта за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР