Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази задоволството си

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази задоволството си
Коментари Харесай

Красен Кралев: Гордея се с представянето на спортистите ни в Минск!

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изрази задоволството си от представянето на българските спортисти на Европейските игри в Минск. Националите ни завоюваха общо 18 медала - 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови и приключиха на 16-о място в класирането по оценки.

" Завърши българското присъединяване на вторите Европейки игри! Горд съм от представянето на нашите спортисти в Минск, по този начин се прави! Надявам се, че ще имаме мотиви за наслада и следващата година в Токио, само че с цел да се поздравим с триумфи, ни следва доста работа през идващите месеци! В Беларус изпратихме 85 спортисти, които се състезаваха в 15 типа спорт и завоюваха 18 медала - 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови. Това е с 8 повече, в сравнение с Игрите в Баку през 2015, когато нашите състезатели завоюваха 10 оценки - 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови.

В последния ден на Ирите Ивет Горанова беше блестяща в шампионата по карате и донесе купа за България в категория до 55 кг " Кумите ". Младата състезателка добави още едно скъпо отличие в актива си след бронзовите медали от международно и европейско състезание.
 Министър Кралев: Браво, Ивет! Мисията в Токио е допустима!
Министър Кралев: Браво, Ивет! Мисията в Токио е допустима!

България приключи присъединяване си в Минск с 18 оценки - 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови

Отлично показване в Минск направиха българските боксьори, които завоюваха цялостен комплект медали. Станимира Петрова донесе злато, Даниел Асенов завоюва сребро в мъжкия шампионат, който бе със статут на европейско състезание, само че според мен беше ощетен грубо от съдиите, а Габриела Димитрова се окичи бронз. С тези резултати боксът доста усъвършенства представянето си отпреди 4 години, когато остана без отличие.

Самбистите ни резервираха равнището от Баку и още веднъж се върнаха с две оценки. Мария Оряшкова завоюва първата купа за България, а Цветелина Цветанова завоюва бронзов орден, който пък бе първи за нашата страна от тазгодишните игри. Мария може да се похвали и с това, че бе единствената спортистка в Минск, която се състезава в два спорта - самбо и битка.
 Мария Оряшкова с първо злато за България на Европейските игри в Минск Обновена
Първо злато за България от Европейските игри в Минск

Мария Оряшкова ни донесе огромна наслада в самбото

Огромно израстване в Беларус направи художествената ни гимнастика. На Игрите в Баку най-красивият спорт остана без орден, само че тази година в актива си има цели 5. Ансамбълът в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова донесе 3 оценки - сребърни медали в многобоя и на 5 топки, както и бронз на 3 обръча и 2 чифта бухалки. Катрин Тасева прибави сребро на топка и бронз на лента.

Много добре в беларуската столица се показа и женската ни битка. Въпреки че тази година главната цел пред нашите състезателки е международното състезание през септември, девойките завоюваха 3 медала. Мими Христова се окичи със сребро, а Миглена Селишка и София Георгиева завоюваха бронзови оценки. Няколко секунди не доближиха на международната и европейка шампионка Тайбе Юсеин да завоюва още един бронз за нашата страна.
 София Георгиева донесе бронзов орден за България от Европейските игри
София Георгиева донесе бронзов орден за България от Европейските игри

Мими Христова на край в петък

Адмирации и за Ивайло Иванов за среброто в шампионата по джудо, който също е със статут на европейско състезание. С положителните си изяви през последните месеци Ивайло крачи самоуверено към Олимпиадата в Токио през 2020 година.

Изключително положително показване и на групата ни в аеробиката. Антонио Папазов, Тихомир Баротев, Ана-Мария Стоилова, Ивелина Лукаки и Дарина Пашова завоюваха сребърното отличие, като доста малко не им доближи за първото място. С оценката в Минск българската аеробика записа нов връх в своето развиване, което през последните години е обвързвано със все по-нарастващата известност и сполучлива работа в този спорт у нас.

Поздравления и за страхотната Антоанета Бонева, която ни зарадва на два пъти в Беларус. Нашето момиче завоюва 2 бронзови медала с спортната пукотевица - на 10 м въздушен револвер и на 25 м револвер. Българката има и сребро от Игрите преди 4 години в Баку. Антоанета ще пази цветовете на България и на Олимпийските игри през 2020, следкато си обезпечи квота преди месец.

Нашите спортисти заслужават поздравления за отличното си показване и триумфите през последните 10 дни.

Продължаваме напред! ", написа спортният министър в обществената мрежа " Facebook ".
 Хубавата Елена – един огромен първенец
Хубавата Елена – един огромен първенец

19-годишната гимнастичка постави завършек на кариерата си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР