Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати 18 български

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати 18 български
Коментари Харесай

Осемнадесет български атлети ще участват в Спешъл Олимпикс в Абу Даби

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изпрати 18 български спортисти, които ще вземат присъединяване на Световните летни игри Спешъл Олимпикс в Абу Даби (8 - 21 март).

“Искам да благодаря на всички, които ще пазят достойнството на България на Световните летни игри. Знам, че ще се визиите сполучливо, както всеки различен път. Очаква се огромна конкуренция - 7 000 състезатели от близо 170 страни ще вземат присъединяване в 24 типа спорт. Вие знаете личните си благоприятни условия, вярвате в силите си и ще съумеете да защитавате почтено достойнството на България. Уверявам Ви, че в спортния свят ще откриете доста обич и нови другарства. Това ще бъде едно отлично преживяване за всички вас, изключително за тези, които отиват за пръв път на тези игри. Атлетите, които са били там, към този момент знаят, че спортът е феномен, който сближава и оказва помощ за консолидираното на хора в неравностойно положение”, сподели министър Кралев по време на срещата сред българската делегация, родители и представители на Спешъл Олимпикс България, която се организира в Министерството на младежта и спорта.

Спортният министър благодари на сдружението за това, че обезпечава условия за тренировки на българите с интелектуални усложнения, защото по този начин те се усещат пълноценни спортисти.

“Знам, че всеки един от вас отива с огромни упования и желае да покаже най-хубавото, на което е кадърен и Ви поисквам да бъдете здрави, да бъдете спокойни, да вярвате в личните си сили, с цел да може всеки да извърши фантазиите си”, добави Красен Кралев.

С решение на управителния съвет на фондация “Български спорт” и съдействието на Министерството на младежта и спорта присъединяване в международните игри на Спешъл Олимпикс България е подкрепено с 10 000 лева

Председателят на Спешъл Олимпикс България Храбър Натов благодари на Министерството на младежта и спорта и фондация „ Български спорт “ за оказаната поддръжка.

“Изключително сме признателни за поддръжката, която министър Кралев ни оказва. Специално благодаря и на Спешъл Олимпикс България и прелестния им екип за всичко, което вършат. Защото аз като майка знам какъв брой е значим спортът и по какъв начин децата се развиват с помощта на него”, показа Нели Ангелова, като представител на фамилиите.

На събитието участваха още Пламен Кръстев, член на управителния съвет на фондация “Български спорт”, доктор Христо Христозов – Национален шеф на Спешъл Олимпикс България, представители на фамилиите и други

България получи квота от 18 спортисти с интелектуални усложнения на възраст от 14 до 42 години. Представителите ни ще вземат присъединяване в 7 спорта - лека атлетика, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис, боче.

Българската делегация отпътува на 8 март 2019 година в 8ч. от Терминал 2. Завръщането е на 22 март 2019 година в 20:30 на Т2.

По време на Световните игри се чакат близо 500 000 фенове по трибуните.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР