Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и ректорът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и ректорът на
Коментари Харесай

Министър Кралев откри обновена зала по хандбал в НСА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и ректорът на Национална спортна академия " Васил Левски " (НСА) проф. Николай Изов откриха обновената зала за хандбал на територията на висшето образователно заведение.

Ремонтните действия бяха финансирани от Министерството на младежта и спорта с 94 789,20 лева по реда на Наредба № 4 от 08.07.2019 година за финансово подкрепяне на построяването и възобновяване на спортни обекти - държавна и общинска благосъстоятелност.

В течение на осъщественото възобновяване беше изработен ремонт на главната зала и прилежащите пространства, на окачения таван в компрометираните сектори, на трибуните и парапетите пред тях. Бяха сменени защитните мрежи в оборудването. Ремонтирано беше и фоайето към залата.

" Целта на осъщественото обновяване е обезпечаването на опция за съчетаване на подготвителна и спортна активност на студенти спортисти с условията на образователния развой ", съобщи ректорът на НСА проф. Николай Изов и акцентира, че повече от 40 години не е правена реорганизация на оборудването.Той изрече признателност от името на цялата академична общественост за помощта, която ММС оказва за подобрението въз основата на НСА.

Спортният министър Красен Кралев съобщи, че ММС ще продължи с вложенията в базата на Академията. Кралев разгласи, че министерството ще финансира с 200 000 лв. модернизацията на лекоатлетическия център за хвърляния, като следва избор на реализатор на плана. Подобен център ще бъде построен и в Балчик.
 Официално: Спортът няма да бъде спиран! Футболното състезание продължава!
Официално: Спортът няма да бъде спиран! Футболното състезание продължава!

Спират се единствено тренировките и шампионатите на подрастващите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР