Министърът на младежта и спорта Георги Глушков обсъди кандидатурата на

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков обсъди кандидатурата на
Коментари Харесай

Министър Глушков обсъди с представители на ЕКСС кандидатурата на България за континенталното първенство през 2026 г.

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков разиска кандидатурата на България за Европейското състезание по спортна пукотевица в Бургас през 2026 година с представители на Европейската конфедерация и президента на Българския стрелкови съюз Весела Лечева. Желанието на родната централа да провежда форума бе оповестено през март, по време на съвещанието на европейската спортна пукотевица в Гьор. Другият претендент, който подаде кандидатура е Ереван (Армения).

Георги Глушков акцентира, че ММС поддържа провеждането на огромни спортни конгреси у нас. По думите му влиятелните семейства способстват за развиването и популяризирането на спорта измежду младите състезатели, които получават мотивация да преследват задачите си. „ През последните години България одобри доста надпревари от най-голям сан и се утвърди като отличен уредник. Сигурен съм, че Българският стрелкови съюз и Бургас ще се оправят чудесно като домакини на Европейското състезание ", сподели още министър Глушков.

Представителите на делегацията показаха мнение, че е от огромна значимост да има повече страни, които провеждат шампионати от европейския календар, тъй като по този метод се развива и разпространява спортната пукотевица на Стария континент.

По време на срещата президентът на Българския стрелкови съюз Весела Лечева осведоми министър Глушков, че незабавно след срещата делегацията пътува за Бургас, с цел да се запознае с изискванията, които предлага „ Арена Бургас ". В края на май се чака финалното решение на Европейската конфедерация за семейството на шампионата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР