Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев отличи успехите на

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев отличи успехите на
Коментари Харесай

Димитър Илиев отличи успехите на българските състезатели през 2023 г.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев отличи триумфите на българските състезатели, които изпращат една сполучлива 2023 година, откакто донесоха мотиви за наслада на спортната общност в страната.

В изявление за предаването " Арена спорт " столичанинът твърди, че от министерството ще подхващат съществени ограничения, които да доведат до бистрота в работата му, откакто преди дни .

" Съжалявам, че в такова хубаво предаване, би трябвало да стартираме с нещо отрицателно. От първият ми ден като министър, аз и моят екип имаме нетърпимост към корупцията. Искаме цялостна бистрота, отбрана на публичния интерес и ясни правила. Тези хора, които са привикнали да им минават номерата, би трябвало да знаят, че към този момент би трябвало да си носят отговорността за дейностите. Ще предприемем драконови ограничения за надзор за всички отпуснати средства. Иван Иванов ще бъде уволнен дисциплинарно. Предстоят промени, които да сведат до нула сходни намеси ", показа той.

Бившият авто играч не спести комплиментите си към Карлос Насар, Александър Везенков и Григор Димитров, които се включиха в акцията " Спортът е за всички ".

" Постиженията на Карлос Насар са въплъщение на това, по какъв начин човек с непреклонен дух може да се изправи, откакто е паднал тежко. Животът е посипан с трудности. За мен той е същинско ентусиазъм. Той би трябвало да бъде поощряван, тъй като е страховит гений със ярко бъдеще ", добави той.

" Александър Везенков се показва отлично. Ние сме хора, които можем. Просто би трябвало да имаме условия за развиване и фантазия. Това, което отличава сполучливите хора е, че като дете е бил подготвен на саможертви. Когато имаш ясна цел, пътят е по-лесен ", счита той.

" Силна година за него. Донесе доста позитивни страсти. Григор е феномен, който не стопира да ни изумява. Има пикове и спадания, само че имам вяра, че ще възпламени още деца, които да следват образеца му. Това, което прави в действителност е ужасно ", добави той.

Димитър Илиев даде образец, че положителната работа на Българската федерация по художествена гимнастика, оказва помощ на състезателите в този спорт да просперират. В шахмата обаче федерациите би трябвало да разрешат своите проблеми, с цел да може страната да оказва помощ на шахматистите.

" Искам да поздравя Българската федерация по художествена гимнастика. Това е една от добреработещите структури в спорта. Искрено имам вяра, че те ще донесат доста наслада на всички българи в Олимпиадата в Париж. Те са подложени на огромен напън и свръхочаквания. Можем единствено да им пожелаем триумф и ", твърди той.

" Знаете, че обстановката в шаха е пословична. Шахматната общност бе много разединена. Надявам се нещата да се решат. Държавата не може да се меси в работата на федерациите. Те би трябвало да намерят решение на проблемите, които имат. Надявам се въпросът да се реши в интерес на състезателите, тъй като те са губещите сега ", сподели той.

Министърът има вяра, че Алберт Попов и Петър Мицин занапред ще жънат триумфи.

" Да се готвиш за зимен спорт става все по-трудно в международен мащаб. Усилията, които поставят от Българската федерация по ски са в действителност големи. Резултатите не закъсняват. От сърце му искам доста достижения, тъй като той е неповторим играч. Тази година ще има Световна купа в Банско, където се надявам да го видя в най-хубавата му форма ", окуражен е той.

" Петър Мицин е играч с голям капацитет. Той е повода управлението ни да предприеме промени в една разпоредба. Световният връх е най-хубавото достижение на човешкия тип. Разбрах, че нямаме учредения, на които да го наградим поради възрастта му. Гордеем се, че нашият екип промени наредбата, всички млади състезатели да могат да получават награди за достиженията им в международни и европейски шампионати. Пепи е страховит, искам му да е здрав, с цел да му се радваме " описа той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР