Министърът на минната промишленост и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович

...
Министърът на минната промишленост и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович
Коментари Харесай

Сръбски министър: Страната е готова за спирането на руския петрол

Министърът на минната индустрия и енергетиката на Сърбия Зорана Михайлович съобщи, че страната й е подготвена за  и няма значение за какво е станало по този начин. Според нея енергийната компания НИС ( " Нафтена индустия Сърбие " ) е готова да внася нефт от други страни. Видео с нейното изявление е публикувано от сръбската организация " Танюг ".

Тя съобщи, че още през май страната е получила ясни сигнали, че с Сърбия няма да може да внася съветски нефт от ноември, а даже и тогава е внасяла малко съветски нефт, малко различен, а 20 % е бил делът на личния сръбски нефт. Михайлович обаче призна, че новата обстановка ще окаже въздействие върху цената.

Тя изясни, че през предходните месеци е осъществена диверсификация на вноса според от цената на суровия нефт на международния пазар.

Министърът съобщи, че НИС се готви от месеци да внася 80 % неруски нефт , а 20 % да преработва сръбския нефт от Велебит, който по думите й " е един от най-качествените в света ".

Михайлович сподели, че оттук насетне покупките на нефт ще зависят от цената му и страната й може да внася саудитски нефт, иракски нефт от Киркук, както и от други страни.

Въпреки че в началото трябваше да се позволи преносът на съветски недопечен нефт през тръбопровода през Хърватия, при изискване че той остане в рамките на междинните равнища от предишни години, след разискване на равнище посланици на страните-членки на Европейски Съюз параграфът за дерогация е отстранен заради на условието да приведе политиката си в сходство със глобите на Европейски Съюз против Русия , които са отговор на съветската експанзия против Украйна.
 Трудната разлъка на Сърбия с Русия
Трудната разлъка на Сърбия с Русия

Сърбия, заради географското си състояние, ще показа енергийната и политическата орис на Европа, каквато и да е тя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР