Министърът на иновациите и развитието Даниел Лорер ще открие четвъртото

...
Министърът на иновациите и развитието Даниел Лорер ще открие четвъртото
Коментари Харесай

Даниел Лорер открива състезание за тийнейджърски стартъпи

Министърът на нововъведенията и развиването Даниел Лорер ще открие четвъртото издание на Тийноватор Уикенд на концепциите, което стартира на 22 януари, събота, в 9:30 часа. Двудневното събитие се организира в границите на целогодишната стратегия за поощряване на предприемачеството, бизнес мисленето и стартъп културата измежду младежите в България –. Близо 400 възпитаници в десети и единадесети клас от 30 града ще работят в екипи по общо 70 стартъп хрумвания. Официалното разкриване и награждаването ще се излъчват онлайн във Фейсбук страницата на Teenovator.

В Тийноватор Уикенд на концепциите всеки екип ще работи в продължение дневно и половина върху своя първи бизнес план благодарение на менторите в програмата – партньори, представители на разнообразни професионални сфери и вложители.

Целта на събитието е да даде опция на учениците да приложат и надградят уменията, които развиват в своите стартъп клубове от началото на образователната година – умения за работа в екип, представяне и аргументиране на бизнес концепция, новаторски метод в решение на проблеми и други Събитието ще се организира в хибридна форма, обособените клубове ще се съберат с менторите си онлайн и ще се включат в общо Zoom събитие.

В края на Уикенда на концепциите всеки от тимовете ще показа своя план пред определен панел жури в границите на 3 минути. Събитието ще приключи с награждаване на отличилите се в следните категории:
Най-устойчив бизнес моделНай-зелен бизнесНай-щура идеяНай-иновативна идеяНай-добра обществена иновацияНай-добър план в региона на културата и изкустватаНай-добра презентацияНай-добър екипНай-добър IT план
В началото на образователната 2021-2022 година се включиха близо три пъти повече възпитаници спрямо миналата година. Общо 60 ментори работят с тях въз основата на седмични срещи, в които се усвояват умения за работа в екип, представяне, дизайн мислене, насърчаване на бизнес модел и маркетинг тактика и други, т.е. учат по какъв начин се прави компания от А до Я, вземайки за образец опита на сполучливи международни и български компании.

„ Тийноватор дава късмет на младежите да получат по-ясен небосвод за бъдещето, да създадат по-осъзнат избор за специалността, в която желаят да се развиват, и да се срещнат с едни от най-успелите хора в България. Това, че програмата продължава през цялата образователна година, я отличава и оказва помощ на учениците да натрупат познания и умения “, сподели ръководителят на програмата Вероника Рачева. „ Уикендът на концепциите е въведения към финалното съревнование през май месец, в което учениците ще презентират онлайн към този момент създадените си компании пред жури, формирано напълно от вложители “, добави тя.

Тийноватор се осъществя пилотно в България от началото на образователната 2018-2019, когато в програмата участваха 4 столични учебни заведения. До момента са се присъединили над 1000 възпитаници и към 100 ментори. Методиката на образование е създадена въз основата на сполучливи практики от Станфордския университет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР