Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев официално в писмен

...
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев официално в писмен
Коментари Харесай

1,5 млн. лв. консултантски от ББР за неосъществена емисия на ББР при К. Петков

Министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев публично в писмен отговор до Народното събрание удостовери, че Българската банка за развиване е похарчила един път 929 856 лева и повторно 560 968 лева по разпореждане на Кирил Петков като министър на стопанската система за съвещания по емисия скъпи бумаги на държавната Българска банка за развиване, която в никакъв случай не е пускана.

Всъщност, изначало се е знаело, че няма да бъде пусната, защото не почива на никаква икономическа логичност. Тоест, парите на данъкоплатците преднамерено са потрошени на вятъра. Както се разбра, още преди де юре да е назначен за министър в първия длъжностен кабинет предходната година, Петков стартира да подрежда в банката, което – естествено – е непозволено.

Сред облагодетелстваните от въпросния милион и половина лв., въпреки тя самата да отхвърли в специфичен пост, е адвокатската фирма на Лена Бориславова със 122 490 лева Документите са налице и министърът го удостоверява.

Напомняме, че подобен проблем към този момент се потвърди и в Министерството на младежта и спорта при Радостин Василев, когато същата адвокатска фирма на Лена Бориславова и Никола Минчев – по това време ръководител на Народното събрание, получи от ММС 117 000 лева

Това стана през компания на ведомството за консултиране на договорка за " стадиона на ЦСКА ”, както го назовава сегашният народен представител от Политическа партия, а в действителност – стадион Българска войска, която авансово е ясно, че няма по какъв начин да се реализира. По една елементарна причина. Преди момента на подписване на контракта с адвокатската фирма на Лена Бориславова, Столичната община към този момент е отказала всякакво разширение на стадиона, т.е. няма потребност от никакви юридически или други изследвания, разбори и съвещания по тематиката.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР