Министърът на икономиката няма законово право еднолично да освобождава от

...
Министърът на икономиката няма законово право еднолично да освобождава от
Коментари Харесай

ДКК отвръща на удара: Кирил Петков не може да уволни борда на директорите на ВМЗ-Сопот |

Министърът на стопанската система няма законово право еднолично да освобождава от служба членове на Съвета на шефовете на ВМЗ-Сопот.

Това декларират от Държавната консолидационна компания в позиция във връзка изказванията на служебния министър Кирил Петков по време на посещаване в оръжейните фабрики.

По-рано през днешния ден, че ще изиска оставките на 4-ма от 5-та членове на борда на шефовете на ВМЗ – Сопот, както и на изпълнителния шеф на Държавната консолидационна компания, от която е част ВМЗ.

Това заяви министърът след среща със синдикатите в оръжейницата. Той пристигна в Сопот, с цел да успокои общественото напрежение измежду синдикалните членове, които обявиха, че във вторник, 24 август, ще излязат на митинг в София. Те упорстват за оставката на борда на шефовете, а ВМЗ да бъде изваден от ДКК.

По отношение на желанията на министър Петков за изваждане на ВМЗ Сопот и други сдружения от холдинга ДКК от компанията обръщат внимание, че съществуването й като конструкция, която ръководи предприятия със стратегическо значение за страната посредством самостоятелен Съвет на шефовете, е единственият поръчител, че тези предприятия ще останат самостоятелни от променливите политически ползи във всеки един миг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР