Министърът на икономиката Кирил Петков внесе в понеделник първото от

...
Министърът на икономиката Кирил Петков внесе в понеделник първото от
Коментари Харесай

Министърът на икономиката внесе ново заявление за вписване на ръководството на ББР

Министърът на стопанската система Кирил Петков внесе в понеделник първото от обещаните ежедневни заявки за регистриране в Търговския указател на новото управление на държавната банка.

След като, а новите членове на надзора и управата на държавната банка, в петък съдът изненадващо спря вписването.

Това провокира, който през уикенда се зарече, че всеки ден ще внася ново заявление за регистриране на управлението. В понеделник е била импортирана първата поръчка, излиза наяве от известие на икономическото министерство.

" Днес беше подадено ново искане за регистриране на утвърдените от Българска народна банка членове за контролен и директорски съвет на ББР в Търговски указател. Още преди 2 седмици Българската национална банка утвърди новия правилник на ББР, съгласно който съставът на двата съвета може да бъде от три на седем членове. Така, без значение от подадените тъжби от старите членове, в управителния съвет на банката би трябвало да се впишат Владимир Георгиев, Цанко Арабаджиев и Крум Георгиев, а в надзорния съвет влизат Валентин Михов и Васил Щонов. Същевременно договорите за ръководство и надзор на освободените членове на двата съвета са към този момент прекъснати и те не могат да управляват активността на чиновниците на банката ", заяви икономическото министерство.

От институцията оповестиха още, че се причисляват към обжалването на решението на Софийския градски съд (СГС), с което в петък беше краткотрайно спряно вписването в Търговския указател на новите членове на управлението на ББР. В понеделник и ББР е оспорила пред Софийски апелативен съд прекъсването на вписването на новите членове като незаконосъобразно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР