Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на

...
Министърът на икономиката Кирил Петков поиска оставките на Борда на
Коментари Харесай

Кирил Петков поиска оставки на шефовете на ВМЗ - Сопот

Министърът на стопанската система Кирил Петков изиска оставките на Борда на шефовете на ВМЗ - Сопот. Това разгласи Петков пред публицисти след среща с управлението на компанията и синдикатите. Не може, когато принципалът, ръководството и представителите на работещите в тази компания са всички дружно - Бордът би трябвало да си подаде оставката, съобщи той.

Петков отиде в Сопот, с цел да успокои общественото напрежение измежду синдикалните членове, които обявиха, че във вторник, 24 август, ще излязат на митинг в София. Те упорстват за оставката на Борда на шефовете, а ВМЗ да бъде изваден от Държавната консолидационна компания (ДКК). " Дали ще протестираме идната седмица, ще решим до на следващия ден ", съобщи водачът на КТ " Подкрепа " в заводите Димитър Атанасов.

Министърът на стопанската система изясни, че откогато е назначен новият ръб на шефовете през април, ВМЗ не извършва свои контракти, не разплаща подписани договори, а действително загубите за няколко месеца са към 6 милиона лв..

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Корупцията у нас отблъсква непознатите вложители и вреди на и...

Едновременно с това Петков прикани и шефът на Държавната консолидационна компания да си подаде оставката, тъй като по думите му " не може да, във ВМЗ да има такива неприятни резултати в последния миг и да споделяме, че тази държавна компания си прави работата ". " Ако не си подадат оставките, моята концепция най-малко там, където имам пряк надзор - в ДКК, да уволня изпълнителния шеф, в случай че той самичък не желае да си тръгне ", акцентира Петков.

Той изрази вяра новият член на УС на компанията, който е назначен от самия него, да бъде определен за изпълнителен шеф и той да води политиката на страната. Петков акцентира, че страната не е неприятен собственик и може да бъде доста добър собственик, в случай че обаче се гледа интереса и в случай че знае защо го прави.

" И като сме сигурни, че няма течове, няма обири, корупция и хората, които стоят зад интереса на страната, съм сигурен, че предприятия като ВМЗ могат да бъдат доста сполучливи, даже и под собствеността на страната ", сподели още той.

По въпроса за неговата лична оставка поради неприключена процедура по отвод от канадско поданство, по която Конституционният съд заведе дело, Кирил Петков съобщи, че почита Конституционен съд и че ще се съобрази, в случай че има рекомендация от него.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР