Министърът на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова предприема

...
Министърът на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова предприема
Коментари Харесай

Нинова обяви, че ще глобавя до 25 000 лв. за продажба на райски газ

Министърът на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова подхваща ограничения за потреблението на райския газ при децата.

На местата, където бъде открита продажба, ще се издава акт за краткотрайна възбрана за продажба. Който не съблюдава тази мярка го грози санкция от 25 000 лева

,,Децата ни са изправени пред голяма заплаха. Разпространението и потреблението на т.нар божествен газ взима застрашителни размери. Според отчет веществото е извънредно рисково.Може да провокира оток на мозъка,смърт,задушаване,невропатия,води и до неплодородие. Трябва да се вземат бързи ограничения. Има два казуса. Те са чиновническото безхаберие и неналичието на закон,който да урежда този въпрос. Комисията на отбраната на потребителите стартират инспекции по заведения,дискотеки и питейни заведения ", съобщи Корнелия Нинова.

,,Още през днешния ден се внася корекция в Закона за протекция на детето,където се не разрешава използването на алкохол и цигари на лица под 18 год., внася се и възбрана за потреблението на Диазотен оксид``, добави Нинова.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР