Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова даде извънреден брифинг.

...
Министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова даде извънреден брифинг.
Коментари Харесай

Нинова за „Експо 2020” в Дубай: Това е черна дупка

Министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова даде ексклузивен брифинг. На него тя изнесе информация, обвързвана с българското присъединяване на „ Експо 2020” в Дубай. Тя дефинира обстановката като „ черна дупка, в която са потънали милиони”. Министърът посочи, че КПКОНПИ проверява случая и стартира да организира разпити на участници в събитията. Сигнал ще бъде подаден и в Прокуратурата.

„ Спирам всички заплащания и нито лев повече на българските жители няма да отиде за сходни корупционни схеми. Ще задържим гаранцията по контракта, само че тя покрива единствено 50% от предплатените заплащания, ще си търсим остатъка по правосъден ред”, безапелационна бе Нинова.

Нинова разяснява настояването за отсрочване на работата на историческата комисия, като съобщи, че съгласно нея това е недопустимо.

" Не сме го обсъждали. На първо четене ви споделям, че това за мен наподобява недопустимо. Ще се върна към кардиналния въпрос. Работата на историческата комисия е записана в Договора за добросъседство и съдействие. Едностранно да се слага този въпрос не е задоволително ", ката тя.

Нинова добави, че сред нея и Кирил Петков няма спор по тематиката Северна Македония.

Нинова сподели, че не се наема да разяснява връзките сред президент и министър председател по тематиката РСМ обаче.

" Тези избрания за война и така нататък ми наподобяват пресилени. Позволете да не влизам в персоналните връзки, само че да изразя кардиналната политическа позиция. Имаме съдружно съглашение на държавното управление. В него е записана общата ни позиция във връзка с РСМ. Само да напомня, че тя е, че актуалното държавно управление на Кирил Петков препотвърждава досегашната, а тя е Договорът за добросъседство и съдействие да се извършва, декларацията от 44-ия парламент да се извършва, да се спре езикът на омразата, да не се злоупотребява с българската история, да не бъде за сметка на националния български интерес “, съобщи министърът на стопанската система.

Тя разяснява, че е добре да се задълбочават двустранните връзки.

„ Задълбочаване, разширение, поддръжката на РСМ за присъединение - да, само че това за сметка на българската история и националния интерес - не ", сподели още Корнелия Нинова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР