Министърът на икономиката Емил Караниколов и Изпълнителната агенция за насърчаване

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов и Изпълнителната агенция за насърчаване
Коментари Харесай

Институции подкрепиха Движение „Национална кауза“ за завръщане на българи от чужбина

Министърът на стопанската система Емил Караниколов и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) в лицето на изпълнителния й шеф Бойко Таков поддържаха Движение " Национална идея " (ДНК), чиято съществена цел е демографията и в частност да подтиква завръщането на българи, които живеят в чужбина, назад в страната, оповестиха от Агенцията.

В наличието на министър Караниколов е било подписано двустранно съглашение за съдействие сред ИАНМСП и ДНК , което планува Агенцията да спомага в разпространяването на новата самодейност на неправителствената организация за основаване на онлайн платформа, свързваща българи, живеещи в чужбина, с родния бизнес и представяща опциите в другите райони на България за кариерно развиване и живот, измежду българския бизнес и работодателските организации.



Министър Караниколов е декларирал своето предпочитание да поддържа самодейността посредством показване на платформата пред българските общности по света по време на негови публични визити.
Инициативата " Bulgaria wants you " ще стартира при започване на 2020 година , като ще дава информация за свободни работни позиции, ще оказва административна помощ при завръщане в съответен район и ще показва фирмите и техните задължения, които биха поели пред новите си чиновници. В специфична секция на уеб страницата ще може да се употребява и калкулатор, който ще дава информация за стандарта на живот в българските области и ще дава опция за сравняване със стандарта на страната, в която българските жители живеят.

Председателят на ДНК Андрей Арнаудов е съобщил, че на 12 ноември, вторник, от 11.00 часа в постройката на Общинския съвет в Стара Загора ще се състои първото показване на " Bulgaria wants you " пред бизнеса в района. Той е допълнил, че изследване на " Маркет Линкс " е посочило, че близо 69 на 100 от българите, обмислящи завръщане в страната от чужбина, биха употребявали платформата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР