Министърът на икономиката Емил Караниколов е подписал заповед за създаването

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов е подписал заповед за създаването
Коментари Харесай

Министерство на икономиката започва работа по национална програма за навлизане на електромобилите

Министърът на стопанската система Емил Караниколов е подписал заповед за основаването на междуведомствена работна група, чиято задача е да се създаде Национална стратегия с Пътна карта за развиване на електрическата подвижност в България до 2025 година и небосвод до 2030 година Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на Втората годишна конференция на b2b Media: Smart city, Smart home, Smart ideas.

По думите на Лъчезар Борисов в работната група ще вземат участие, както представители на бизнеса, по този начин и на институциите. В пътната карта може да залегнат и съответни ограничения и тласъци за поощряване на електрическата подвижност.

Фотогалерия: Зелените модели на софийския автосалон >

В началото на месеца от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) настояха страната да вкара дотация от 5000 евро за електрически автомобил и 2500 евро за плъгин хибриден модел. Друго искане е за колите на ток да не се заплаща Данък добавена стойност, което ще понижи цената им с 20%.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР