"“Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън каза пред Световния

...
"“Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън каза пред Световния
Коментари Харесай

Единни данъци по света иска САЩ

" “Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън сподели пред Световния иконимически конгрес в Давос, че администрацията на Байдън има за цел да увеличи икономическия потенциал на Съединени американски щати, като се концентрира върху въпроси като предлагането на работна ръка и обществената инфраструктура, метод, който тя назова „ съвременна стопанска система на предлагането “.

„ Новият ни метод е доста по-обещаващ от остарялата стопанска система на предлагането, която съгласно мен е несполучлива тактика за увеличение на растежа “, сподели Йелън. Значителното понижаване на налозите върху капитала не реализираха обещаните облаги, а дерегулацията има също толкоз неприятни резултати като цяло и във връзка с политиките в региона на околната среда.

Йелън акцентира три от политическите цели на администрацията на Байдън.

Първо, Съединени американски щати би трябвало да разширят предлагането на работна ръка, с цел да усилят евентуалния стопански напредък. Според нея администрацията се стреми да направи това посредством уголемен достъп до грижи за деца и други елементи от проекта за опазване на здравето, обучение и климат.

Второ, администрацията има за цел да увеличи продуктивността на труда. Предишните усъвършенствания на продуктивността, движени от софтуерните промени, обаче ускориха неравенството, сподели Йелън и уточни увеличените разноски за обучение и инфраструктура като способи за възстановяване на продуктивността без увеличение на неравенството.

Трето, данъчните схеми би трябвало да бъдат уеднаквени по целия свят, с цел да се избегне манталитетът на „ съревнование към дъното “, написа Уолстрийт Джърнъл.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР