Испанското правосъдие разследва съпругата на премиера Педро Санчес по подозрение

...
Испанското правосъдие разследва съпругата на премиера Педро Санчес по подозрение
Коментари Харесай

Испанското правосъдие започна разследване срещу съпругата на премиера Санчес

Испанското правораздаване проверява брачната половинка на премиера Педро Санчес по съмнение в редица престъпления, в това число корупция, оповестява Българска телеграфна агенция.

Местният съд на самостоятелната общественост в Мадрид отхвърли обжалването от прокуратурата против започване на следствието.

Съдът разгласи, че следствието е целесъобразно, с което удостовери решението на арбитър в Мадрид, който реши в средата на април да стартира следствие против брачната половинка на Санчес, Бегоня Гомес, по съмнение в търговия с въздействие и корупция в бизнеса.

След като обвиняванията против брачната половинка му излязоха нескрито, Санчес отхвърли обвиняванията и заплаши, че ще подаде оставка от поста, който заема от средата на 2018 година

Той се оплака, че е подложен на тормоз от десницата и крайната десница с всички вероятни средства. Въпреки това, след петдневен размисъл, по време на който анулира всичките си обществени задължения, Санчес реши да остане на поста си.

Сигналът е подаден през април от частна организация, наречена „ Манос лимпиас “ („ Чисти ръце " ). Организацията упреква брачната половинка на Санчес, която не заема държавна служба, че злоупотребява с ситуацията си, с цел да получава публични поръчки.

От няколко години " Манос лимпиас “ води акции в интерес на десницата в Испания. Тя признава, че обвиняванията ѝ против Гомес се основават на медийни известия. Испанската прокуратура и полицейското звено, отговарящо за корупционни закононарушения, не са разкрили доказателства за противозаконна активност на Гомес в своите следствия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР