Министърът на финансите на Кипър Макис Керавнос заяви, че министерството

...
Министърът на финансите на Кипър Макис Керавнос заяви, че министерството
Коментари Харесай

Кипър бори високата инфлация с 0% ДДС

Министърът на финансите на Кипър Макис Керавнос съобщи, че министерството обмисля да понижи налога върху добавената стойност (ДДС) за артикули от първа нужда , с цел да се оправи с високите цени, посочи " Катимерини ".

Министърът съобщи, че всички европейски страни, в това число Кипър, са изправени пред сериозния проблем с инфлацията и повишението на лихвените проценти от Европейската централна банка, което провокира финансови усложнения, изключително измежду групите със междинни приходи и кредитополучателите, изключително младите двойки, които строят или купуват главното си жилище .

Министерството обмисля и понижаване на Данък добавена стойност в някои случаи въз основа на нова инструкция на Европейската комисия, която разрешава сходни дейности.

Това може да включва намаление на ставките на Данък добавена стойност или даже намаляването им до 0% за избрани категории съществени артикули от всекидневието като мляко, детски храни и памперси .

Министърът чака да завърши решението за категоризиране на Данък добавена стойност за съответни артикули през идващите няколко дни като част от политиката на държавното управление за справяне с високите цени.

Запитан за равнището на понижените ставки на Данък добавена стойност, Керавнос изясни, че има разнообразни категории, някои от които могат да бъдат понижени до 5% , а други - до 0%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР