Министърът на финансите на Франция Джералд Дарманин заяви, че се

...
Министърът на финансите на Франция Джералд Дарманин заяви, че се
Коментари Харесай

Обмислят увеличаване на заплатите на медиците във Франция

Министърът на финансите на Франция Джералд Дарманин съобщи, че се планува нарастване на заплатите за болничния личен състав при тези " сложни условия ", съобщи френската медия LINFO.

Той направи това известие по време на представянето на законопроекта за изменение на финансирането (PLFR) по отношение на разпространяването от ковид.

" Ние предвидихме всеки спомагателен час да се заплаща за цялата болница - несъмнено, и това е обикновено - за болничния личен състав ". Той акцентира, че това " мечтано " нарастване на заплатите за здравния личен състав ще бъде разисквано с министъра на опазването на здравето в идващите няколко дни.

Допълнителна се планува да се дадат 2 милиарда евро.

Джералд Дарманин също загатна спомагателна запаса от два милиарда евро, която е включена в този PLFR. Този бюджет ще покрива освен закупуването на съоръжение за здравни експерти, по-специално маски, само че и " дневни надбавки " за отпуск по болест.

Припомняме, че преди 3 дни президентът Еманюел Макрон сложи Франция под обсада, като мярка за преодоляването на разпространяването на ковид. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР