Министърът на финансите Кирил Ананиев лично докладва на премиера Бойко

...
Министърът на финансите Кирил Ананиев лично докладва на премиера Бойко
Коментари Харесай

Борисов се хвали с кредитния рейтинг на България от дънер в гората

Министърът на финансите Кирил Ананиев персонално рапортува на премиера Бойко Борисов, че интернационалната рейтингова организация Moody’s увеличи дълготрайния рейтинг на страната ни в задгранична и локална валута на Baa1 със постоянна вероятност. Противно на упованията обаче това не се случи в Министерския съвет или в финансовото министерство, а на пън около пътя в горадата.

Премиерът се включи онлайн в профила във фейсбук от пътна права в Родопите. По всичко проличава, че дружно с министър Ананиев и зам.-регионалния министър Николай Нанков обикаля със служебния джип. " Как си бе наборе ", поздрави Борисов възрастен мъж и го попита дали му харесва пътя. " Мо`е ли да ти седнем на стола малко ", рече му най-после Борисов.

След което той, Ананиев и Нанков седнаха на дънери до пътя. " Дай да забележим и " Муудис " какво споделя... Седни да създадем оперативка. ", заповяда премиера. " Г-н министър председател, в среднощ получихме дълго чаканата вест от кредитната организация " Муудис " като покачва дълготрайния рейтинг на България ", стартира Ананиев, като изкара един лист и го даде на Борисов. Министър-председателят употребява случая да каже, че тези, които приказват, че нищо не се прави, бъркат. " Не ми се има вяра но написа: " Успешно привършване на промени ". Ама нали не се вършиха промени?! ", иронизира Борисов.

" Нали щяхме да сме банкрутирали страната. Ето такива неистини приказват, лъжците приказват! ", ядоса се министър председателят. " Сега, в случай че това е правилно и не ме подвеждаш, това оборва но на всички умни, красиви, по-грозни, по-глупави... ", продължи той. " Прочетете какво написа и за дълга, че ни нападат ", посъветва го Ананиев, на което Борисов отговори, че ще стигне и до там.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР